Preotul a cărui biserică este scoasă la licitație are firmă de detectivi particulari

Povestea bisericii dintr-un sat din Constanța, care este scoasă la licitație, a uimit lumea, iar reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului sunt revoltați.

C.L., marți 05 martie 2019 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Biserica din localitatea Bugeac din județul Constanța a fost scoasă la licitație de către un executor judecătoresc, din cauza unui litigiu între parohie și firma care a reconstruit clădirea, pentru stingerea unei datorii de aproximativ 360.000 de lei, scrie Mediafax.

Este un caz fără precedent în societatea românească, iar Arhiepiscopia Tomisului de care ține respective parohie a încercat rezolvarea litigiului. Cum acest lucru nu s-a putut, a trecut la contra atac afirmând că, prin lege, astfel de lăcașuri de cult nu pot fi supuse executării, dar o comisie a instituției încearcă să medieze situația.

 

Cine este preotul care a lansat lucrările de refacere a bisericii?

În 2009, parohia din localitatea Bugeac a decis reconstruirea vechii biserici, ce data din 1863, iar pentru aceasta a contractat o firmă. Preotul paroh de la acel moment, părintele Adrian Alois a lansat și mai multe apeluri publice pentru sprijinirea financiară a lucrărilor. Numai că, firma care a refăcut biserica susține că nu a primit banii datorați, astfel că a acționat Parohia Bugeac în instanță, iar în vara anului trecut o instanță a Judecătoriei Medgidia a încuviințat executarea silită a debitoarei, respectiv „Parohia Bugeac”, pentru recuperarea sumei de 359.736,31 lei debit și 300 lei cheltuieli de judecată conform titlului executoriu.

Citeste si: Cum arată o ședință de lucru a Sfântului Sinod! Imagini de la Reședința Patriarhală

Citeste si: O icoană expusă într-o biserică din Constanța, din care curgea mir, s-a dovedit a fi un fals

Citeste si: Culmea hoției în București! Au dat lovitura în Biserica Sf Ciprian, ocrotitorul hoților! Ce sumă au sustras din cutia milei?

 

De recuperarea debitului s-a ocupat un birou al unui executor judecătoresc din circumscripția Curții de Apel Constanța, iar acesta a stabilit pentru data de 3 aprilie 2019 licitația pentru vânzarea bisericii.

Cât despre preotul Adrian Alois, care figurează și acum pe site-ul Arhipeiscopiei ca paroh la Bugeac, deși mai amrii Bisericii susțin că este un nou preot în localitate, acesta a dat în 2016 un concurs pentru ocuparea unui post de preot în Penitenciarul de la Poarta Alba, concurs pe care l-a și trecut. Nu știm însă dacă s-a și prezentat la postul de la penitenciar.

În plus, conform unui articol mai vechi din Romania Liberă, preotul are multiple preocupări, el figurând și într-o campanie de luptă împotriva drogurilor, dar și cu o firmă de detectivi particulari în Constanta

 

Foto: Cuget liber

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si