GUST ROMANESC PE TARAM AMERICAN

N-or avea ei zapada in luna Cadourilor, dar pot savura cu placere bucate traditionale in sfanta zi a Craciunului.

Gospodinele de la Hollywood sunt in vrie cu pregatirile. N-au timp de pierdut pentru ca au de potolit sute de pofticiosi. Romanilor le place sa simta mirosul de carnati si de sarmale, dar sa si vorbeasca in dulcele grai romanesc.

Multi isi dau intalnire la biserica Sfanta Cruce, locul unde se mananca si se simte romaneste.

PETRA SFERA: "Tot ce facem facem cu suflet.punem suflet. La toata lumea le place, n-avem comentarii".

Nu doar romanii apreciaza bucatele pregatite cu bucurie. Si americanii au prins gustul acestor bunatati, povestesc cu mandrie gospodinele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sertarul cu? Cu carnati, pacar ca nu se poate simti pe camera mirosul.

Sarmalele au si ele locul lor in meniul de Craciun. Si nu sunt deloc putine, cam 1500 pentru aproape 200 de romani care vor sarbatori anul acesta nasterea Domnului pe meleaguri hollywoodiene.

CRACIUN LA 26 DE GRADE

Chiar daca in Hollywood zapada este doar artificiala, in luna in care mercurul din termomegre nu coboara sub 26 de grade Celsius, romanii nostri spun ca nu simt lipsa omatului.

PETRA SFERA: „Am muncit foarte mult la zapada si nu mi-e dor. Ma uit la televizor si-mi trece, cand vad nametii aia mari, nu-mi mai trebuie”.

Dorul de casa mai trece cand ai langa tine asa mesaj frumos de la nepoti.

Nici la capitolul dulciuri, gospodinele nu coboara stacheta. Au pregatit deja zeci de tavi, iar altele urmeaza sa-si gaseasca locul in frigidere.

Cornuletele romanesti, rulada cu stafide sau prajitura Greta Garbo sunt si ele gata din meniu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si