Motiunea a fost adoptata cu 234 de voturi pentru si 56 impotriva, ceea ce inseamna ca unii membri ai partidului de guvernamant  al lui Park, Saenuri, au votat o discrediteze. Park Geun-Hye este acuzata de incalcarea Constitutiei si de delicte penale, de la esecul de a proteja poporul de coruptie la abuz de putere. Motiunea urmeaza sa fie supusa vineri votului Adunarii Nationale.

Motiunea va mai avea totusi nevoie de validarea Curtii Constitutionale, care are un termen de 180 de zile pentru a lua act de decizia Parlamentului.

in cazul validarii, Park Geun-Hye ar urma sa devina primul sef de stat sud-coreean ales democratic care nu isi termina mandatul de cinci ani.Drumul spre procedura de destituire a fost unul tumultos. Depunerea motiunii se explica in buna parte prin manifestatiile ample, in care milioane de persoane au iesit in strada pentru a cere presedintei sa demisioneze, iar partidelor politice — sa o destituie in cazul unui refuz.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Saptamana trecuta, motiunea avea sprijinul a 171 de deputati independentei si ai opozitiei, dintr-un total de 300. Prin urmare, ii lipseau sprijinul a 29 de membri ai Saenuri.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si