Presedintele ANSVSA a prezentat, miercuri, ultimele masuri pe care specialistii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei de pesta porcina africana.

Potrivit acestuia, s-a recomandat mentinerea filtrelor rutiere pentru a depista tentativele de a scoate din perimetru animale bolnave sau produse provenind de la acestea. S-a mai propus scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere si mentinerea acestora doar in exploatatile afectate.

De asemenea, se mentine recomandarea pentru pastrarea avizului sanitar interjudetean.

Presedintele ANSVSA a precizat ca exista in acest moment 781 de focare in evolutie, in zece judete, 11 focare fiind in exploatatii comerciale. De asemenea, sunt confirmate 40 de cazuri la mistreti. Au fost pana acum sacrificati 123.411 porci.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Romania si Europa se confrunta in prezent cu cea mai grava boala a animalelor de dupa al Doilea Razboi Mondial. Denumirea de pesta defineste, practic, cea mai grava boala care afecteaza animalele. Pesta porcina africana este o boala virala sistemica extrem de grava, care, in mod obisnuit, evolueaza cu mobilitate si mobilitate de pana la suta la suta", a declarat Geronimo Raducu Branescu.

Potrivit acestuia, boala are capacitate foarte mare de raspandire, iar "stiinta nu este acoperitoare pentru pesta porcina africana".

Geronimo Raducu Branescu a precizat ca pana in prezent au fost finalizate dosare pentru despagubire pentru 1.890 de exploatatii, in valoarea totala de aproape 6,8 milioane de lei.

Au fost platite, 84 de dosare, in valoare de 220.060 de lei si sunt in curs de finalizare 681 de dosare.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si