Presedintele Curtii Constitutionale, despre conflictul de interese: "Nu trebuie sa scrie in lege ca n-ai voie sa furi ca sa stii ca nu trebuie sa furi"

Judecatorul Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat, miercuri, cu privire la sesizarea pe tema interpretarii legii care dezincrimineaza conflictul de interese în cazul parlamentarilor care si-au angajat rude la cabinet înainte de 2013, ca nu trebuie sa scrie în lege ca o fapta este interzisa pentru a sti ca ea nu trebuie facuta, legea fiind generala.

A.C., miercuri 06 iulie 2016 , 10:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"În general, Codul penal nu vorbeste despre o categorie anume de oameni, se refera în mod general. Nu trebuie sa scrie în lege ca n-ai voie sa furi ca sa stii ca nu trebuie sa furi, de exemplu. Ati vazut scris în vreo lege ca n-ai voie sa furi sau n-ai voie sa omori? Nu scrie asa ceva. (...) Toate legile trebuie respectate. Daca n-ar trebui, nu s-ar mai face sau ar scrie acolo: respecta numai cine vrea", a spus fostul presedinte al Curtii, potrivit News.ro.

Zegrean a mai spus si ca nu crede ca a mai primit vreodata la Curte o sesizare facuta chiar de catre cei care au votat legea respectiva.

Curtea Constitutionala dezbate miercuri sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind alesii locali care nu îsi pierd mandatul daca sunt condamnati la închisoare cu suspendare, dar si cea depusa de parlamentari PSD la legea prin care parlamentarii care si-au angajat rude la cabinete înainte de 2013 nu vor mai putea fi sanctionati.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si