Presedintele Frantei Emmanuel Macron, asteptat la Bucuresti in 24 august

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, este asteptat la Bucuresti in 24 august, intr-o vizita de o zi, dupa ce, in luna iunie, a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis, au declarat surse diplomatice.

joi 03 august 2017 , 17:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Programul vizitei include intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Mihai Tudose, convorbirile urmand sa aiba ca tema colaborarea bilaterala si investitiile franceze in Romania, inclusiv fabrica Airbus de la Ghimbav.

Si predecesorul lui Macron, Francois Hollande a vizitat Romania in 13 septembrie 2016, cand, in afara intalnirilor oficiale, programul sau a inclus o vizita la Complexul Magurele si participarea la inaugurarea fabricii de la Ghimbav.

Anuntul referitor la vizita presedintelui francez  a fost facut in iunie, dupa intalnirea celor doi sefi de stat, la Bruxelles, ulterior fiind luate in calcul datele de 21 august, 24 august sau 28 august.

"Azi dimineata, o intalnire excelenta la Bruxelles intre presedintii Klaus Iohannis si Emmanuel Macron. Dialog deschis si direct pe relatia bilaterala si actualitatea europeana. Parteneriatul strategic se dezvolta, intalnirile la nivel inalt vor continua. Presedintele roman l-a invitat pe Emmanuel Macron in Romania, invitatie acceptata cu multa placere", declara in 23 iunie, dupa intalnirea celor doi presedinti, Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei la Paris.

Dupa intalnirea din 23 iunie, care a durat aproximativ 30 de minute, presedintele Iohannis a afirmat ca aceasta a fost "foarte, foarte buna" si s-a convenit ca Romania si Franta sa colaboreze in vederea intaririi unor formate europene.

"Am avut o prima intalnire asezata bilaterala cu presedintele Macron.

Am abordat intr-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare si bilaterala si formate europene. Am discutat despre colabrari de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural", a spus Iohannis, afirmand ca intalnirea a fost "foarte, foarte buna".

 

O tema importanta de discutie a fost directiva europeana privind detasarea muncitorilor, ridicata in cadrul intalnirii de Emmanuel Macron.

"Doreste sa colaboreze cu noi, am aratat toata deschiderea pe acest dosar.(...) Trebuie sa gasim solutii care satisfac si o parte si cealalta. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget si sa ramana fiecare pe pozitia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie solutionata chestiunea", a spus atunci Iohannis.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si