Președintele Iohannis a convocat CSAT după ultimele atacuri ale Rusiei

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pe 25 octombrie, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a informat Administraţia Prezidenţială.

Author: Sorin Negru marți 11 octombrie 2022 , 21:33

klaus iohannis

Ședința CSAT va avea loc marți, 25 octombrie

[Sursa foto: Presidency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Administraţia Prezidenţială a transmis marți că, în ședința CSAT se va discuta situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste si: Ce tactici a folosit armata ucraineană pentru a recâștiga teritoriile ocupate de ruși

Oficialii din CSAT analizează implicaţiile pentru România ale noii strategii a Rusiei şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a ţării "pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina". 

Modernizarea Armatei române, pe ordinea de zi a CSAT de la Cotroceni

Pe ordinea de zi a şedinţei mai sunt incluse  un raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni instituit pe plan internaţional în perioada octombrie 2021- septembrie 2022, dar şi măsuri privind modernizarea Armatei României.

Citeste si: Turcia cere încetarea focului în Ucraina. Putin urmează să se întâlnească joi cu Erdogan

În cadrul reuniunii vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Comunicatul integral al președinției

"Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 25 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

 

  • Evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;
  • Îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina;
  • Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021- septembrie 2022;
  • Măsuri privind modernizarea Armatei României.

 

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale", se spune în comunicatul publicat pe presidency.ro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si