Moartea președintelui iranian, Ebrahim Raisi, a fost confirmată de către presa de stat din Iran. Acesta a decedat în urma accidentului cu elicopterul în care a fost implicat. Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă muntoasă. Din primele informații, vinovată pentru accidentul în care și-a găsit sfârșitul liderul de stat ar fi vremea extremă.

„Ai ceață, ai ploaie, ai temperaturi scăzute. Cu temperaturi sub 10 grade Celsius, există posibilitatea la altitudini mai mari ca rotorul să înghețe.

Există o posibilitate de defecțiune a motorului”, a declarat analistul militar Cedric Leighton pentru CNN.

Un alt factor foarte important, care ar fi putut duce la prăbușirea aparatului de zbor, ar fi chiar funcționarea acestuia. Mai exact, dacă ar fi fost în condiții perfecte pentru zbor. 

„Celălalt factor în acest lucru ar fi întreținerea – dacă elicopterul a fost sau nu întreținut corespunzător”, a mai spus analistul militar.

Președintele Iranului

[Sursa foto: captură video]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Israelul a început atacuri asupra Iranului, Irakului și Siriei! Mai multe zboruri au fost suspendate

Luni dimineață, conducerea Iranului a convocat o întâlnire de urgență după confirmarea decesului lui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe al țării, potrivit agenției de presă de stat iraniene IRNA, citată de CNN.

În cadrul întâlnirii, scaunul în care stătea de obicei liderul de stat a rămas gol. Pe el a fost așezată o pânză neagră, în memoria lui Raisi.

Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, era considerat un dur care a condus anterior justiţia din ţară.

De asemenea, a fost considerat un protejat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analişti au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sau demisia sa din funcţie.

Citește și: Iranul și-a închis toate unitățile nucleare, după avertismentul venit din Israel. "Există un risc major"

presdinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter, ministru externe iran

Locul accidentului din Iran, unde s-a prăbușit elicopterul.

[Sursa foto: Twitter]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si