Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu

Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Piaţa Mare din Sibiu, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la naşterea acestuia.

Author: Alina Raducu sâmbătă 11 septembrie 2021 , 18:00

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iohannis a precizat că amplasarea monumentului în locul respectiv este "un omagiu adus preţioasei sale moşteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanţe stau educaţia şi cultura", a declarat președintele. Statuia din bronz are 3 metri înălţime şi cântărește peste 4,5 tone, cu tot cu soclu.

Klaus Iohannis a fost prezent, astăzi, la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu

Astfel, statuia a fost dezvelită în prezența președintelui și a soției sale, Carmen Iohannis, precum și a primarului Sibiului, Astrid Fodor.

Statuia baronului Samuel von Brukenthal este realizată din bronz, în stil baroc, are 3 metri înălţime şi cântărește peste 4,5 tone, împreună cu soclul.

Amplasarea monumentului lui Brukenthal este simetrică faţă de cea a cărturarului român Gheorghe Lazăr, aflată la intrarea în Piaţa Mare dinspre strada Avram Iancu.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Sibiu[Sursa foto: presidency.ro]

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citeste si: Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis la comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001?

"Locul în care ne aflăm este cea mai bună ilustrare a forţelor care au contribuit la dezvoltarea Sibiului şi a perspectivelor sale. În cel mai amplu spaţiu public al comunităţii, între locurile spiritualităţii şi instituţiile locale, se ridică, de peste 200 de ani, reperele majore ale culturii şi europenităţii noastre: palatul, muzeul, colecţia şi biblioteca lui Samuel von Brukenthal.

Amplasarea aici a unei statui în memoria lui Brukenthal este un omagiu adus preţioasei sale moşteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanţe stau educaţia şi cultura, forţe care dau posibilitatea participării responsabile a cetăţenilor la construirea propriului viitor. Simbolic, de acum înainte, în această piaţă se întâlnesc fondatorul primului muzeu de pe teritoriul de azi al României, cea mai strălucită personalitate a saşilor transilvăneni, cu ctitorul şcolii româneşti de peste Carpaţi, Gheorghe Lazăr", a afirmat Președintele, după dezvelirea statuii.

Klaus Iohannis a mai menționat că "educaţia şi cultura mai au un rol esenţial- aşezarea unei societăţi pe temelia solidă dată de un sistem de valori în care performanţa, munca, talentul şi integritatea să aibă un loc de cinste".

Citeste si: Klaus Iohannis, departe de criza politică de la București. Vizită oficială în Elveția

Citeste si: VIDEO. Cum a fost surprinsă DJ Lalla, înainte de a-și pierde viața. Ultimele imagini cu tânăra- kfetele.ro

Citeste si: Theo Rose a spus clar de ce nu se vede mireasă: "Nu cred, mai degrabă e nu. A ajuns să fie cam departe de lucrurile astea"- radioimpuls.ro

"Aceeaşi misiune o are şi viziunea România Educată, care sunt convins că va însemna reconectarea cu performanţa istorică în domeniul învăţământului, precum şi racordarea cu bunele practici internaţionale, pentru a răspunde provocărilor prezentului, dar şi a viitorului. Cultura, dorinţa de cunoaştere, preţuirea educaţiei sunt pilonii pe care s-au ridicat Sibiul şi multe alte comunităţi, începând cu Mărginimea, aici, în vecinătate, şi încheind cu marile centre universitare care generează prosperitate şi dezvoltare la Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova ori Bucureşti", a mai adăugat șeful statului.

Citeste si: Klaus Iohannis- ”Vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si