Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizarii unitare
Actual

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizarii unitare

A.S.
28 iun 2017

Seful statului a promulgat legea prin care salariile din sistemul bugetar vor creste substantial, lege promovata de parlamentarii PSD si ALDE si intens criticata de specialistii in economie.

Presedintele Klaus Iohannis sustine necesitatea de crestere a veniturilor salariale, in mod sustenabil, pentru imbunatatirea nivelului de trai al romanilor. Este evident faptul ca

Citeste si: O profesoara din Galati a murit, dupa 11 ore de munca. Femeia era in comisia de bacalaureat

Citeste si: Pare un colt de rai, dar este de fapt "Insula Mortii", dupa ce sase tineri au murit in conditii suspecte. "Au spus s-a spanzurat, dar mainile le avea legate la spate!"

"Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa introduca ordine in sistemul public de salarizare, astfel incat sa fie eliminate inechitatile si disfunctionalitatile salariale. In acelasi timp, Presedintele Romaniei sustine necesitatea unei cresteri sustenabile a salarizarii in sectorul bugetar, care sa asigure motivatiile adecvate si performantele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Au violat-o pana a murit. Doi romani sunt acuzati ca au rapit si violat o tanara poloneza

Citeste si: Un sofer roman din Italia a ucis o tanara mama sub ochii copilului de 8 ani

In continuare, presedintele Klaus Iohannis aminteste ca legea salarizarii unitare este un proiect asumat de PSD, ca „parte esentiala a programului de guvernare”, motiv pentru care coalitia la putere trebuie sa vegheze asupra stabilitatii macroeconomice si bugetare a tarii.

„Coalitia aflata la guvernare are obligatia sa se asigure ca legea salarizarii va produce rezultate conform promisiunilor facute, fara a genera dezechilibre in economie si implicatii negative asupra bugetului public. In acest sens, aplicarea legii trebuie corelata cu angajamentele Romaniei din Pactul de Stabilitate si Crestere, in vederea pastrarii deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB. Aceasta lege ar trebui sa rezolve problemele salariale existente in sectorul public, fara sa creeze altele. Orice ajustari ulterioare, menite sa asigure spatiul bugetar destinat salarizarii, trebuie sa fie facute in mod transparent, credibil si responsabil, fara a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investitiile si proiectele de infrastructura asumate la nivel guvernamental”, mai transmite presedintele Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook