Președintele Klaus Iohannis va primi premiul „Otto cel Mare", în Germania

Președintele României, Klaus Iohannis, pleacă în Germania pentru a-și ridica premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Alina Raducu, luni 12 octombrie 2020 , 14:33

Președintele Klaus Iohannis va primi premiul „Otto cel Mare",  în Germania
Președintele Klaus Iohannis va primi premiul „Otto cel Mare", în Germania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Festivitatea de decernare a premiului va avea loc pe 14 octombrie, la Domul din Magdeburg, Republica Federală Germania, mai exact acolo unde se află și mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

Klaus Iohannis pleacă în Germania pentru a-și ridica premiul „Otto cel Mare”

În deschiderea ceremoiei, Heiko Maas, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, va ține discursul Laudatio. Câteva dintre personalitățile care vor fi prezente la festivitate sunt: Reiner Haseloff, Premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, Ministru de Stat și Șef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, dar și Lutz Trűmper, Primarul general al orașului Magdeburg. 

Premiul „Otto cel Mare” se acordă o dată la doi ani personalităților, dar și organizațiilor care au merite extraordinare în procesul de unificare și promovare a gandirii europene.

Klaus Iohannis, ”un campion de excepție”

Președintele României a primit anul trecut și premiul Charlemagne (Carol cel Mare), pentru anul 2020, i s-a acordat acest premiu pentru că a fost „un campion de excepție”, în promovarea valorilor europene și a cooperăriieficiente din UE.

În anul anul 2015, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.Printre personalitățile care au intrat in posesia premiului „Otto cel Mare„ până acum, se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel,fostul Președinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum și fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si