Joe Biden a anunțat primele sancțiuni la adresa Rusiei. ''A început invazia Ucrainei''

Preşedintele SUA Joe Biden a denunţat marţi ''începutul unei invazii ruse a Ucrainei'', anunţând că Statele Unite vor continua să furnizeze Ucrainei arme ''defensive'', transmite presa internațională. Liderul de la Casa Albă a anunțat primele sancțiuni împotriva Rusiei.

Author: Sorin Negru miercuri 23 februarie 2022 , 07:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat marţi seara primele  sancţiuni împotriva Rusiei, precum şi transferul de soldaţi americani în statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, ca răspuns la ''începutul invaziei ruseşti în Ucraina'', informează CNN.

Citeste si: Traian Băsescu: Ce urmărește cu adevărat Vladimir Putin

''Am autorizat redesfăşurarea forţelor americane deja poziţionate în Europa pentru a-i întări pe aliaţii noştri baltici, Estonia, Letonia şi Lituania'', a declarat preşedintele american într-un discurs rostit la Casa Albă.

Joe Biden: "Nu avem nicio intenţie de a lupta împotriva Rusiei" 

Preşedintele american a autorizat transferul de soldaţi şi echipamente militare americane, care se află deja în baze europene, către ţările baltice, dar fără a preciza numărul acestora.

Citeste si: Prețul la gaze se va dubla. Amenințarea venită din partea Rusiei, Dmitri Medvedev: „2.000 de euro per mia de metri cubi”

''Vreau să fie clar, acestea sunt măsuri pur defensive din partea noastră, nu avem nicio intenţie de a lupta împotriva Rusiei", a declarat Biden, care a subliniat că SUA şi aliaţii lor vor apăra "fiecare centimetru de teritoriu NATO" în cazul unei agresiuni.

Ce sancțiuni impune Casa Albă Rusiei și lui Vladimir Putin

Joe Biden a prezentat, în discursul de la Casa Albă, ''prima serie de sancţiuni pentru a impune costuri Rusiei şi a răspunde acţiunilor sale''.

''Aplicăm sancţiuni cuprinzătoare de blocare a celor două instituţii financiare principale ale Rusiei, VEB (una dintre cele mai mari bănci de investiţii şi dezvoltare) şi banca sa militară", a declarat preşedintele american, referindu-se la Promsviazbank, potrivit Agerpres.

SUA vor aplica, totodată, "sancţiuni cuprinzătoare asupra datoriei suverane ruseşti". ''Acest lucru înseamnă că am tăiat accesul guvernului rus la finanţarea occidentală", a spus Biden.

Sancţiuni împotriva elitelor ruse şi a familiilor acestora

Liderul american a explicat că Rusia nu va mai putea să obţină fonduri din Occident sau să-şi tranzacţioneze noile datorii pe pieţele aliaţilor SUA.

Citeste si: Prima lovitură primită de Putin după trimiterea tancurilor în Ucraina. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a făcut anunțul

În plus, Biden a subliniat că, începând de miercuri, ţara sa va impune sancţiuni împotriva elitelor ruse şi a familiilor acestora, întrucât, a dat el asigurări, acestea fac parte din ''jocurile corupte ale Kremlinului'', şi nu a exclus să extindă această pedeapsă dacă Rusia ''îşi continuă agresiunea împotriva Ucrainei''.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si