Presiuni asupra lui Trump pentru a-şi anula mitingul electoral de la Tulsa

Donald Trump, care contează pe un mare miting electoral la Tulsa, în Oklahoma, pentru a-şi lansa cu adevărat campania în vederea realegerii, este îndemnat să anuleze pur şi simplu acest miting, din cauza riscului covid-19, după ce l-a amânat deja din cauza unor motive simbolice, relatează AFP.

Author: M.A. marți 16 iunie 2020 , 09:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preşedintele american a anunţat vineri că acest miting, prevăzut iniţial la 19 iunie- ziua comemorării sfârşitului sclaviei- urmează să aibă loc în ziua următoare, ”din respect faţă de data” respectivă şi ceea ce reprezintă ea.

Alegerea Tulsei, un oraş care a fost în 2021 teatrul unora dintre cele mai grave revolte rasiste din istoria americană, a fost considerată o provocare după moartea lui George Floyd şi după manifestaţiile uriaşe împotriva rasimului şi

violenţelor poliţiei care i-au urmat.

Ziarul local Tulsa World scria luni, într-un editorial plin de vitriol, că riscul sanitar reprezentat de o adunare în masă într-un loc închis este foarte mare.

”Acesta nu este momentul oportun, iar Tulsa nu este locul potrivit al unui miting al lui Trump”, scrie redacţia ziarului, amintind că chiar dacă oraşul Tulsa şi statul Oklahoma au autorizat redeschiderea magazinelor, pandemia covid-19 continuă să avanseze.

Citeste si: Coronavirus: Peste 8 milioane de cazuri înregistrate în lume

Situaţia la Tulsa rămâne deosebit de tensionată după moartea lui George Floyd, iar venirea lui Donald Trump ar putea provoca manifestaţii care riscă să devină violente, se teme cotidianul local.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

”De asemenea, Tulsa se va trezi singură în gegestionarea situaţiei, în momentul în care resursele municipalităţii sunt folosite deja la maximum”, se subliniază în editorial.

”UN MILION DE CERERI”

Directorul serviciului de sănătate muncipal Bruce Dart a avertizat sâmbătă, în acest ziar, că situaţia sanitară este în prezent pe cale să se deterioreze în oraş, în urma unor funerarii la care a participat multă lume.

”O mare reuniune într-o sală de 19.000-20.000 de oameni reprezintă un risc enorm pentru Tulsa azi”, a alertat Dart. ”Eu consider că este o onoare pentru Tulsa ca un preşedinte în exerciţiu să vrea să vină să ne viziteze comunitatea, însă nu în timpul unei pandemii”.

Citeste si: Mai multe țări europene plătesc suma de 750 de milioane de euro unei mari companii farmaceutice pentru 300 de milioane de vaccinuri împotriva Covid-19

Donald Trump a răspuns luni, pe Twitter, acestor apeluri la anularea mitingului, pentru care, afirmă el, echipa sa a primit ”aproape un milion de cereri de bilete”.

El a acuza ”presa «fake news» de extremă stânga” de standarde duble în privinţa noului coronavirus, care nu a avut ”nicio problemă cu revoltaţii şi spărgătorii care distrug oraşe conduse de democraţi” şi care totodată ”aruncă oprobriul” asupra mirtingurilor sale mari.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

”Aşa nu va merge!”, a insistat el, apreciind că numărul mare de cazuri de covid-19 înregistrate din Statele Unite este legat mai ales de capacitatea de depistare fără echivalent a ţării sale.

Citeste si: Guvernul se reuneşte astăzi pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care trebuie apoi încuviinţată de Parlament

Oklahoma înregistra peste 8.000 de cazuri de covid-19- dintre care 225 cu 24 de ore mai înainte-, un nou vârf în acest stat.

Echipa de campanie a preşedintelui a averizat că particpanţii la viitoarele sale mitinguri sunt obligaţi să semneze un document prin care spun că renunţă la orice acţiune în justiţie în cazul în care se îmbolnăvesc din cauza noului coronavirus la aceste reuniuni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si