Preț abonament Netflix în 2023. Iată cât costă abonamentul Netflix în România în 2023!

UPDATE februarie 2023: Netflix ieftinește abonamentul în România

​Netflix a anunțat că va scădea prețul abonamentului său de bază pentru clienții din România. Prețul abonamentului de bază (basic) al Netflix pentru România va fi redus de la 7,99 euro la 4,99 euro începând de luni, 13 februarie.

Platforma Netflix insistă pe reducerea utilizatorilor de pe platforma sa, care folosesc contul prietenilor sau al apropiaților. Planul acesta a fost prezentat marți de către platforma Netflix. Planul prevede introducerea unor costuri suplimentare pentru fiecare utilizator extra, care îți utilizează contul de Netflix. Excepție fac cei care locuiesc în aceeași casă cu tine.

Netflix vizează instaurarea sistemului de sub-conturi. Nu este cunoscută încă suma ce va trebui să fie plătită de deținătorul contului principal pe care intră mai mulți alți oameni. Sistemul se află în teste în câteva țări din America de Sud. Acolo, utilizatorii sunt taxați cu contravaluarea a circa 25% din prețul unui abonament standard Netflix pentru fiecare persoană pe care o au pe același cont.

Care este costul abonamentelor standard?

Acest lucru se traduce printr-un cost în plus de circa 13-15 lei în funcție de valoarea abonamentului standard la data când noile reguli vor intra în vigoare.

Abonamentul premium Netflix (cea mai scumpă dintre cele 3 variante disponibile) costă 12 euro în România.

Motivul noilor schimbări pe platforma Netflix

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Schimbarea anunțată de Netflix vine pe fondul unei scăderi masive a numărului total de abonați în ultima perioadă.

Platforma a pierdut 1.200.000 abonați în primele șase luni ale lui 2022. De asemenea, scăderea de popularitate a platformei Netflix a venit și pe fondul revirimentului altor platforme de streaming. Un alt factor a fost contextul ridicării restricțiilor COVID-19 și reducerii numărului de utilizatori care lucrau de acasă.

Citește și: Gala Premiilor Emmy 2022. "Succession” a fost desemnat cel mai bun serial. Lista completă a câștigătorilor

În România, circa 500.000 de persoane au un abonament pe Netflix. 

De asemenea, a anunțat și lansarea unui abonament mai ieftin. Un mic dezavantaj este acela că vine cu reclame. Utilizatorii care optează pentru acest abonament vor avea de îndurat cam 4-5 minute de reclame pe oră.

Citește și: Serialul Wednesday, filmat în România, cel mai bun debut din istoria Netflix

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si