Mușchiul de vită se vinde într-o piață din Capitală cu 148 de lei/kilogram- adică la un preț de șase ori mai mare decât pulpa, ori decât antricotul. Carnea dintre cele mai fragede merită însă toți banii, ne asigură un comerciant.

Carnea de vită costă peste 100 de lei/kilogramul

Nu doar originea dictează prețul. La un alt magazin, care se aprovizionează de la producători, găsim prețuri similiare.

Aici mușchiul de vită este ceva mai ieftin, se apropie de suta de lei, dar clienții nu se grăbesc să cumpere. Cei care se apropie de vitrine se gândesc de două ori ce să aleagă înainte să scoată banii din portofel.

Citeste si: VIDEO- Carne de câine, vândută drept carne de miel

Carnea de vită este tot mai puțină și mai scumpă pentru că, în ultimii ani, turnele de bovine au scăzut dramatic.

De ce a crescut prețul cărnii de vită

Preţul bovinelor vii la intrarea în abatoare a crescut cu 30% în ultimul an, potrivit datelor comisiei de clasificare a carcaselor. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citeste si: 1 Mai 2022: Ce tradiţii se respectă în România de Ziua Muncii?

Un alt factor care a contribuit la scumpirea cărnii de vită este că fermierii plătesc mai mult pentru furaje, iar procesatorii au preţuri mai mari cu utilităţile.

Citeste si: Amenzi aplicate și aproape 1500 de kilograme de alimente confiscate în Capitală

Dacă vita românească va continua să se scumpească, ar putea să lase loc importurilor. În marile magazine există destulă carne de import, la prețuri mai mici sau mai mari, în funcție de specificul ei.

Citeste si: Numărul cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 24 de ore s-a dublat comparativ cu ziua precedentă, ajungând la 1.464

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si