Saci unul peste altul, doldora de cartofi romanesti sunt pregatiti sa ajunga de la producatori catre tarabe. Din marile depozite, mancarea saracului pleaca deja la un pret de 4 ori mai mare decat anul trecut.

Asadar, drumul spre piata face cartoful mai piperat. La taraba nu gasesti mai ieftin de trei lei. La Oradea, cei mai multi cartofi sunt adusi de peste hotare si sunt la fel de scumpi ca cei autohtoni.

Si in acest caz, pretul se dubleaza pe drumul spre taraba.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Comerciantii au o explicatie pentru preturile piperate. Din 15, 20 de tone de cartofi pe hectar intr-un an obisnuit, vara trecuta s-au facut doar 10 tone pe hectar.
Tuberculii au mucegait in pamant dupa ploile abundente din luna iulie a anului trecut. Comerciantii au previziuni sumbre pentru primavara. Kilogramul de cartofi ar urma sa ajunga la 5 lei pana de Pasti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si