VIDEO - Prețul legumelor în funcție de zona României. Care este cea mai scumpă piață din țara noastră

Prețurile alimentelor sunt în continuare un subiect fierbinte al românilor. Un kilogram de cartofi sau unul de roșii poate să coste vizibil mai mult de la un oraș la altul.

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Pentru un kilogram de ceapă românească, românii scot din buzunare 7 lei 

„Mă aflu într-una dintre cele mai aglomerate piețe din Timișoara, mai exact Piața Iosefin. Aș vrea să vă prezint câteva prețuri la legumele cumpărate de români. O să începem, de la această tarabă, cu cartofi. Vedeți în imagini: 4 lei kilogramul, ceapa românească 7 lei kilogramul.

În ceea ce privește roșiile, prețurile încep de la 6 lei până la 8 lei kilogramul. O să vreau să ne mutăm la o altă tarabă, pentru a vă arăta cât costă și un kilogram de ardei. Aceștia sunt foarte folosiți în această perioadă, gospodinele îi coc pentru a-i pune la congelator și, bineînțeles, îi folosesc la zacuscă. 8 lei kilogramul de gogoșar gras, și capia tot 8 lei kilogramul.
Să recapitulăm, avem 4,5 lei cartofii, 6-8 lei roșiile, kilogramul de ceapă 7 lei și 8 lei ardeii.”
, transmite Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.

Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

Un kilogram de cartofi, din Iași, costă 4 lei

„Ca să vă faceți o idee am pus în acest coș legume suficiente pentru o familie cu un copil și am plătit 23 de lei.

În această piață din Iași, tarabele sunt pline cu legume de sezon. Așadar, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un kilogram de cartofi costă 4 lei, roșiile pornesc de la 5 lei, însă, în funcție de sortiment pot ajunge și la 10 lei kilogramul, o legătură de ceapă verde se vinde cu 2 lei, iar un kilogram de ceapă roșie se vinde cu 5 lei. Ardeii, care au fost mereu ceva mai scumpi, pornesc de la 5 lei.”
, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

În piața Obor, bucureștenii cumpăra ceapa cu 5 lei kilogramul

„În unele piețe din Capitală prețurile sunt ceva mai mari, dar asta în funcție de zonă. Ne aflăm în piața Obor, iar aici este diversitate și prețurile vă asigur că sunt pentru toate buzunarele.

Gospodării știu că nu trebuie să se oprească la prima tarabă și să dea așa un tur înainte de a cumpăra, ceea ce am făcut și noi. De exemplu, la această tarabă kilogramul de cartofi se vinde cu 4 lei, ceapa roșie 8 lei, iar ceapa normală în jur de 5 lei. Ne-am oprit și noi la această tarabă puțin mai devreme. Aici, kilogramul de roșii variază între 5 lei, pentru cele mai micuțe, și pot ajunge la 10-15 lei.
Și kilogramul de castraveți sunt 3 lei. Am văzut și ardei gras, care e puțin mai scump. Acesta este 10 lei kilogramul. Să știți că eu mi-am făcut piața. Am luat un kilogram de ardei, un kilogram de roșii și un kilogram de castraveți, iar în total am plătit în jur de 20 de lei.”
, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.


Reporter

„Contrar domeniului în care activez, nu îmi place să vorbesc despre mine. Prefer ca oamenii să ajungă să mă cunoască prin munca mea și prin interacțiunea directă. Iar de cele mai multe ori nu îmi place să fiu prea cunoscută, ca să zic așa. Clișeul „fac ceea ce am visat" se aplică la mine. Am știut din liceu că vreau să fiu jurnalist, de când mă ocupam cu gazeta clasei și am luptat pentru asta. Am lucrat la radio, televiziune locală și apoi națională. Am 35 de ani și încă fac job-ul acesta cu drag. Fiecare zi e realmente o provocare, o noutate și o ocazie să învăț și văd alte lucruri. Sunt mereu cu zâmbetul pe buze, sunt ambițioasă, am un caracter puternic și sunt foarte determinată în ceea fac. Îmi place să socializez, să stau la cafea , sa povestesc cu prietenii și îmi place să fiu înconjurată de iubire”.

Reporter
Reporter

„Jurnalist n-am crezut că o să devin, nici măcar atunci când luam interviuri colegilor din liceu despre ultima zi de școală și încercam să smulg de la ei o lacrimă. Pe atunci nu aveam microfon, dar aveam o sticlă de apă sau un băț care își făceau foarte bine treaba.

Am dat apoi admitere la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București. Trei ani mai târziu făceam practică la Kanal D, iar oamenii de aici au decis că merit o șansă … și iată cum am devenit jurnalist.

Pe mine mă puteți vedea zilnic, de la 9 la 10, în intervenții live. Mergem la ANM să vedem cum e vremea sau poate mă veți vedea pe la covrigării, în stații de autobuz, prin tramvaie, pe scurt, unde sunt oameni – sunt și eu. Îmi place să fac materiale despre tânăra generație sau despre problemele românilor. Îmi mai place să văd ce restaurante inedite se mai deschid, iar uneori încerc să aflu și unde putem merge în vacanță”.

Îți Recomandăm Și...