Prețurile alimentelor sunt în continuare un subiect fierbinte al românilor. Un kilogram de cartofi sau unul de roșii poate să coste vizibil mai mult de la un oraș la altul.
Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Pentru un kilogram de ceapă românească, românii scot din buzunare 7 lei
„Mă aflu într-una dintre cele mai aglomerate piețe din Timișoara, mai exact Piața Iosefin. Aș vrea să vă prezint câteva prețuri la legumele cumpărate de români. O să începem, de la această tarabă, cu cartofi. Vedeți în imagini: 4 lei kilogramul, ceapa românească 7 lei kilogramul.
Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Un kilogram de cartofi, din Iași, costă 4 lei
„Ca să vă faceți o idee am pus în acest coș legume suficiente pentru o familie cu un copil și am plătit 23 de lei. În această piață din Iași, tarabele sunt pline cu legume de sezon. Așadar, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un kilogram de cartofi costă 4 lei, roșiile pornesc de la 5 lei, însă, în funcție de sortiment pot ajunge și la 10 lei kilogramul, o legătură de ceapă verde se vinde cu 2 lei, iar un kilogram de ceapă roșie se vinde cu 5 lei. Ardeii, care au fost mereu ceva mai scumpi, pornesc de la 5 lei.” , transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.
Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
În piața Obor, bucureștenii cumpăra ceapa cu 5 lei kilogramul
„În unele piețe din Capitală prețurile sunt ceva mai mari, dar asta în funcție de zonă. Ne aflăm în piața Obor, iar aici este diversitate și prețurile vă asigur că sunt pentru toate buzunarele.
„Contrar domeniului în care activez, nu îmi place să vorbesc despre mine. Prefer ca oamenii să ajungă să mă cunoască prin munca mea și prin interacțiunea directă. Iar de cele mai multe ori nu îmi place să fiu prea cunoscută, ca să zic așa. Clișeul „fac ceea ce am visat" se aplică la mine. Am știut din liceu că vreau să fiu jurnalist, de când mă ocupam cu gazeta clasei și am luptat pentru asta. Am lucrat la radio, televiziune locală și apoi națională. Am 35 de ani și încă fac job-ul acesta cu drag. Fiecare zi e realmente o provocare, o noutate și o ocazie să învăț și văd alte lucruri. Sunt mereu cu zâmbetul pe buze, sunt ambițioasă, am un caracter puternic și sunt foarte determinată în ceea fac. Îmi place să socializez, să stau la cafea , sa povestesc cu prietenii și îmi place să fiu înconjurată de iubire”.
„Jurnalist n-am crezut că o să devin, nici măcar atunci când luam interviuri colegilor din liceu despre ultima zi de școală și încercam să smulg de la ei o lacrimă. Pe atunci nu aveam microfon, dar aveam o sticlă de apă sau un băț care își făceau foarte bine treaba.
Am dat apoi admitere la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București. Trei ani mai târziu făceam practică la Kanal D, iar oamenii de aici au decis că merit o șansă … și iată cum am devenit jurnalist.
Pe mine mă puteți vedea zilnic, de la 9 la 10, în intervenții live. Mergem la ANM să vedem cum e vremea sau poate mă veți vedea pe la covrigării, în stații de autobuz, prin tramvaie, pe scurt, unde sunt oameni – sunt și eu. Îmi place să fac materiale despre tânăra generație sau despre problemele românilor. Îmi mai place să văd ce restaurante inedite se mai deschid, iar uneori încerc să aflu și unde putem merge în vacanță”.