Producţia rusă de petrol şi condensat de gaze a scăzut sub 10 milioane de barili pe zi, la cel mai redus nivel din iulie 2020, au declarat marţi două surse familiare cu datele, deoarece sancţiunile şi constrângerile logistice au împiedicat comerţul cu aceste produse.

Citeste si: VIDEO| Tăvălugul scumpirilor la alimente se resimte tot mai tare în buzunarele românilor

Surse citate de Reuters au spus că producţia medie de petrol a Rusiei a scăzut cu mai mult de 6%, în perioada 1-11 aprilie. 

Citeste si: VIDEO- Amânarea ratelor a fost scoasă din lista măsurilor luate de Guvern. Ce a spus premierul Nicolae Ciucă

Un alt anunț a pus "gaz pe foc" în procesul de scumpire a petrolului: OPEC a avertizat că va fi imposibil să se înlocuiască 7 milioane de barili pe zi din exporturile ruseşti de petrol şi alte lichide derivate, pierdute în cazul unor sancţiuni sau acţiuni voluntare. 

Cu cât a crescut prețul petrolului în 24 de ore

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 5,74 dolari, sau cu 5,8%, la 104,22 dolari pe baril până la ora 17:48 GMT (20:48 ora României).

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Rabla Plus 2022. Ce valoare are prima de casare în cadrul programului

Preţul petrolului West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a crescut cu 5,90 dolari, sau cu 6,3%, la 100,19 dolari pe baril, potrivit News.ro.

Care este prețul motorinei și benzinei azi în România

Potrivit comparatorului de prețuri de la Consiliul Concurenței, motorina standard se vinde miercuri în București cu prețuri între 8,37 și 8,52 lei per litru.

Motorina premium are un preț de 8,95 lei în cele mai multe benzinării din București.

Litrul de benzină se vinde miercuri dimineață în Capitală cu prețuri cuprinse între 7,66 și 7,88 lei per litru, potrivit Monitorului Preturilor. Prețul benzinei premium este de 8,2- 8,49 lei per litru.

Noi scumpiri la motorina și benzină în România

[Sursa foto: Pixabay]

Uniunea Europeană nu a convenit încă niciun embargo asupra petrolului rusesc, dar unii miniştri de Externe au spus că opţiunea este pe masă.

”Piaţa petrolului este încă vulnerabilă la un şoc major dacă energia rusă este sancţionată, iar acest risc rămâne pe masă”, a scris Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si