Prețurile par a fi ca cele din străinătate  în privința unei curse de taxi. Șoferii spun că nu mai au profit, din cauza majorării prețului la carburant, așa că au găsit soluția potrivită. Angajații vor cere minim 5 lei/km la fiecare cursă.

Citește si: Aceeași fabrică, prețuri diferite

În acest oraș se va majora considerabil prețul pentru o cursă cu taxiul.

Minim 5 lei/km va fi tariful care îi așteaptă pe locuitori.

Minimum 5 lei/km- tariful la taxi

Șoferii din taxi au luat o nouă decizie pentru a avea profit din nou. Firmele de taximetrie din oraș au cerut primăriei aprobarea unei majorări a prețurilor cu aproape 50% a tarifului, față de suma din prezent.

Motivul pentru care au cerut această creștere se datorează faptului în care nu mai fac față valului de scumpiri. În cazul în care cererea va fi aprobată, ieșenii vor ajunge la cel mai scump tarif la taxi din România, și anume 5 lei pe kilometru.

Citește si: Noi scumpiri în rândul produselor, pe fondul războiului Rusia-Ucraina

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

„La prețurile care sunt la gaz, la benzină, la motorină, cam greuţ. Stai o zi întreagă pe stradă. Acum, cui o să-i convină o să meargă, care nu...", a declarat un șofer de taxi.

Mircea Manolache, Președinte Camera Națională a Taximetriștilor Iași, a mărturisit că situația de față nu aduce niciun profit șoferilor de taxi.

Citește si: Care este orașul din România unde se mănâncă cel mai bine și pe bani puțini

„Nu mai putem funcționa cu acest preţ care nu ne aduce practic niciun profit. Sunt aceste creșteri enorme de preţ, mă refer aici la ceea ce implică costul în activitatea noastră de transport, plecăm de la salariul minim pe economie, de la energie electrică, gaze întreținerea mașinii.", a mărturisit Mircea Manolache, Președinte Camera Națională a Taximetriștilor Iași, potrivit observatornews.ro.

Anumiți șoferi de taxi au declarat că plănuiesc să ceară un tarif şi mai mare de 5 lei pe kilometru. Însă, momentan, solicitarea șoferilor rămâne incertă. În această situație, clienții se gândesc deja să renunțe la serviciile de taximetrie.

„O să mergem la picior, la pas, asta o să facem.", a declarat o clientă.

Citește si: Unde trebuie să așezi frigiderul pentru a plăti facturi mai mici la energie. Iată ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de energie electrică

Tariful pentru cursele cu taxiul vor ajunge asemănătoare celor din străinătate. Însă, în prezent, la nivelul țării, tarifele pentru serviciile de taximetrie variază între 2 și 4 lei pe kilometru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si