Prețurile la prăjituri au explodat. Cât a ajuns să coste o pavlova sau o felie de tort

Prețurile la prăjituri au explodat. Cât a ajuns să coste o pavlova sau o felie de tort

(Sursa foto: PixaBay)

Inflația afectează toată România. Scumpirea alimentelor din supermarketuri este vizibilă de la o zi la alta. Astfel, cum produsele alimentare s-au scumpit, automat și mâncărurile din restaurante au prețuri mai piperate. Este și cazul patiseriilor/ cofetăriilor, unde o prăjitură a ajuns să coste cu 5 lei mai mult decât în mod obișnuit.

Prețul poftelor dulci s-a mărit. Astfel, românii pofticioși trebuie să scoată din buzunar mai mult decât în mod normal pentru a-și cumpăra o amandină sau o pavlova, spre exemplu. 

Cât costă un ecler, o amandină, o pavlova sau un tort

În cadrul unei cofetării, un ecler se vinde cu prețuri de minim 10 lei și maxim 13 lei, în funcție de ceea ce conține. Pentru o amandină va trebui să plătești aproximativ 10 lei, iar pentru o pavlova, pe puțin 17 lei.

Citește și: FOTO- Sofia Vicoveanca, vacanță de poveste în Bali: „Azi ești, mâine nu mai ești”. Cum s-a pozat îndrăgita artistă

Dacă urmează o aniversare în familie și vrei să cumperi un tort dintr-o cofetărie, trebuie să știi că un kg de tort pornește de la 90 lei și crește până la câteva sute de lei, în funcție de preferințele fiecărui client și de conținutul prăjiturii.

Mâncăm mai scump în restaurante

Nu este o noutate faptul că în restaurante deserturile sunt mai scumpe. Totuși, aici găsim și dulciuri mai sofisticate, care uneori nu se găsesc în orice cofetărie, cum ar fi un cheesecake, lava cake sau tiramisu. De asemenea, și clătitele sunt la mare căutare ca desert în restaurante.

Citește și: Lovitură dură pentru Tzancă Uraganu! Shaormeria sa a fost închisă de către ANPC

Cu toate acestea, restaurantul rămâne oricum cea mai scumpă soluție atunci când avem poftă de ceva dulce. 


Editor web

Laura are 23 de ani și este din Suceava. A terminat facultatea de jurnalism în 2022 si va urma un master.

Face parte din echipa stirilekanald.ro din martie 2022.

Este o fire ambițioasă, creative, pasionată de frumos, sensibilă, dar și puternică.

”Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am zi de zi. Am ajuns aici datorită faptului ca îmi place să scriu”

Îți Recomandăm Și...
Parteneri