Previziuni sinistre după pandemie: oamenii nu vor mai face copii

Pandemia va determina scăderea natalității, oamenii vor rămâne singuri mai mult timp, iar femeile vor fi preocupate din ce în ce mai mult de propria sexualitate

Razvan Ilie, sâmbătă 24 octombrie 2020 , 09:58

previziuni
Previziuni sumbre despre lumea post-pandemică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O echipă multidisciplinară de cercetători din SUA a analizat 90 de studii pentru a vedea care va fi impactul pandemiei de coronavirus în plan social, inclusiv în rândul persoanelor care nu sunt vor fi infectate cu noul coronavirus.

Inegalitatea de gen ar putea crește din cauza carantinei, la fel și conservatorismul social, spun autorii studiului. Pandemia în curs de desfășurare este un „experiment social la nivel mondial”, au concluzionat experții.

Citeste si: Țara în care faci închisoare 2 ani dacă nu porți masca de protecție

Rezultatele cercetărilor au arătat că pandemia va determina scăderea natalității, oamenii vor rămâne singuri mai mult timp, iar femeile vor fi preocupate din ce în ce mai mult de propria sexualitate, au prezis autorii studiilor.

Ce urmează după pandemie: efecte în lanț

Se așteaptă ca sarcinile planificate să scadă ca răspuns la criza globală a sănătății, pe măsură ce oamenii amână decizia de a se căsători și de a concepe copii, ceea ce va duce la reducerea populațiilor unor națiuni, potrivit Daily Mail.

Scăderea natalității va avea un impact în cascadă asupra societății și economiei, afectând oportunitățile de angajare și sprijinul acordat persoanelor în vârstă.

Citeste si: În Italia s-a înregistrat un număr record de noi cazuri de COVID-19: „Suntem la un pas de tragedie”

Cu cât pandemia va dura mai mult, cu atât efectele vor fi mai dure

Mai mult, se estimează că împărțirea inegală a muncii ca urmare a perioadelor de carantină ar putea determina creșterea inegalității de gen și ar putea favoriza mai mult conservatorismul social.

„Consecințele psihologice, sociale și la nivelul structurii societăților ale COVID-19 vor fi foarte îndelungate”, a spus autorul și psihologul lucrării, Martie Haselton, de la Universitatea din California, Los Angeles.

În plus, a adăugat ea, „cu cât COVID-19 continuă mai mult, cu atât vor fi mai înrădăcinate aceste transformări”.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si