Previziuni sinistre după pandemie: oamenii nu vor mai face copii

Pandemia va determina scăderea natalității, oamenii vor rămâne singuri mai mult timp, iar femeile vor fi preocupate din ce în ce mai mult de propria sexualitate

Author: Razvan Ilie sâmbătă 24 octombrie 2020 , 09:58

previziuni
Previziuni sumbre despre lumea post-pandemică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O echipă multidisciplinară de cercetători din SUA a analizat 90 de studii pentru a vedea care va fi impactul pandemiei de coronavirus în plan social, inclusiv în rândul persoanelor care nu sunt vor fi infectate cu noul coronavirus.

Inegalitatea de gen ar putea crește din cauza carantinei, la fel și conservatorismul social, spun autorii studiului. Pandemia în curs de desfășurare este un „ experiment social la nivel mondial ”, au concluzionat experții.

Citeste si: Țara în care faci închisoare 2 ani dacă nu porți masca de protecție

Rezultatele cercetărilor au arătat că pandemia va determina scăderea natalității, oamenii vor rămâne singuri mai mult timp, iar femeile vor fi preocupate din ce în ce mai mult de propria sexualitate, au prezis autorii studiilor.

Ce urmează după pandemie: efecte în lanț

Se așteaptă ca sarcinile planificate să scadă ca răspuns la criza globală a sănătății, pe măsură ce oamenii amână decizia de a se căsători și de a concepe copii, ceea ce va duce la reducerea populațiilor unor națiuni, potrivit Daily Mail.

Scăderea natalității va avea un impact în cascadă asupra societății și economiei, afectând oportunitățile de angajare și sprijinul acordat persoanelor în vârstă.

Citeste si: În Italia s-a înregistrat un număr record de noi cazuri de COVID-19: „Suntem la un pas de tragedie”

Cu cât pandemia va dura mai mult, cu atât efectele vor fi mai dure

Mai mult, se estimează că împărțirea inegală a muncii ca urmare a perioadelor de carantină ar putea determina creșterea inegalității de gen și ar putea favoriza mai mult conservatorismul social.

„Consecințele psihologice, sociale și la nivelul structurii societăților ale COVID-19 vor fi foarte îndelungate”, a spus autorul și psihologul lucrării, Martie Haselton, de la Universitatea din California, Los Angeles.

În plus, a adăugat ea, „cu cât COVID-19 continuă mai mult, cu atât vor fi mai înrădăcinate aceste transformări”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru... Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru Tribunalul UE, după o procedură dubioasă
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
b1.ro
A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză.... A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză. Era înăuntru de 1000 ani
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si