Previziuni sumbre date de seful Serviciului de Climatologie din Romania. "Bucurestiul este sub efectul Shanghai si in 20 de ani poate deveni nelocuibil"

Bucureştiul va deveni un oraş de nelocuit peste douăzeci de ani! Este avertizarea dată de şeful Serviciului de Climatologie din România, care ne-a vorbit în exclusivitate despre această ameninţare! Poluarea este atât de puternică încât autorităţile par neputincioase. Există însă nişte soluţii.

Webeditor: C.I.P. Author: Stirile Kanal D miercuri 01 noiembrie 2017 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Schimbarea climei inseamna fenomene extreme. In cazul Bucurestiului, va deveni clar un oras de nelocuit.", este declaratia Roxanei Bojariu, Seful Serviciului de Climatologie din Romania.Pericolul  este confirmat si de Specialistii din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului din Bucuresti.

Efectul Shanghai ameinta in curand si Bucurestiul.Este deja stiu faptul ca in cel mai mare oras chinez paturile de smog au atins o densitate de 468 micrograme pe metru cub, adica o valoare de 10 ori mai mare decât limita considerata sigura de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Printre cauzele aerului irespirabil este si poluarea provenita din noxele masinilor.

Ce solutii ne mai pot salva?!

"Primaria municipiului Bucuresti trebuie sa intocmeasca acest plan de calitate a aerului, trebuie luate masuri la nivelul traficului rutier. Sa marim suprafata spatiilor verzi, dar si a luciurilor de apa. Sa gandim solutii arhitectonice care sa retina apa de ploaie si atunci cand nu ploua, sa fie folosita in alte scopuri.", spun specialistii.

Solutii ar fi! Ramane de vazut daca autoritatile vor decide sa le si puna in practica. Pana acum s-a tot vorbit de programul rabla, ca o solutie salvatoare.

In plan, suna bine! In practica, mai greu! Mai are, insa, natura rabdare cu noi?! 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si