Prima imagine cu eroul Argentin Todea, după ce a emigrat în Marea Britanie! Cum o duce salvatorul din Apuseni după ce a renunțat să mai creadă în România?

Argentin Todea, unul dintre moții care au ajuns primii la locul accidentului aviatic din Apuseni, a emigrat în Marea Britanie.

Author: Radu Constantin sâmbătă 23 noiembrie 2019 , 23:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Argentin Todea ”englezul” este acum mult mai relaxat și pozează cu mândrie în fața casei, într-o peluză cu flori. O imagine cu totul neobișnuită pentru un om care a trăit la munte, într-o zonă fără semnal la telefon și unde venirea iernii era echivalentă cu izolarea totală.

Argentin Todea locuiește acum în Marea Britanie, la fel ca ceilalți doi salvatori pe care televiziunile s-au grăbit să-i transforme în eroi după care să-i uite: Gheorghe Trif și Gheorghe Giurgiu. Ei lucrează ca șoferi de tir, o slujbă ușoară pentru un om obișinuit cu traiul greu din Apuseni.

Argentin Todea: ”Am plecat pentru că se fură”

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: S-au facut patru ani de cand au murit Aura Ion si Adrian Iovan! Aproape 100 de persoane s-au strans azi la locul accidentului!

”Și eu și Gheorghe Giurgiu lucrăm la același patron. Am plecat din cauză că nu mai aveam ce face acolo. Cu lemnul s-a terminat, cu animalele nu o scoteam la capăt. Știți de ce am plecat? Că se fură, domnule. Se fură toată țara! Mi-am luat toată familia, soția și cei trei copii, nu mai e nimeni acolo. A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin! În câțiva ani, n-o să mai fie nimeni prin acele locuri, se duc toți moții la muncă în străinătate”, a povestit Argentin Todea, cu ceva vreme în urmă, pentru Libertatea.

Statutul de erou național nu l-a ajutat pe Argentin Todea, care nu a avut niciodată o relație extraordinară cu autoritățile locale din Horea, satul pe suprafața căruia s-a prăbușit avionul pilotat de Adrian Iovan. Din contră, el a fost declarat cetățean de onoare a județului Cluj, deși oficial locuia în Alba. În România, el locuia la câțiva kilomteri buni față de satul propriuzis, iar de la drumul principal trebuia să cobori câteva sute de metri prin câmp pentru a ajunge la casa lui.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si