Prima imagine cu "Zmeurel", copilul nascut in varf de munte a carui "moasa" a fost chiar tatal sau

Iliuta Toma si sotia lui au trecut duminica dupa-amiaza prin emotii de nedescris. Suzana, insarcinata, a nascut in varful muntelui, in timp ce era la cules de zmeura, iar "moasa" a fost chiar sotul ei, Iliuta.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 03 august 2016 , 10:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Echipajul SMURD a ajuns la cei doi soti, dupa ce Suzana nascuse. Drumul pana la locul in care se dusesera dupa zmeura cei doi soti este anevois, iar masinile nu pot circula, asa ca medicii au trebuit sa urce pe jos timp de doua ore pentru a ajunge la ei.
"Doar cine parcurge drumul acela şi în condiţiile în care ne-am grăbit noi, poate să înţeleagă complexitatea traseului. Nu este un drum. De unde am lăsat noi maşina (autospeciala – n.r.), este o porţiune pe care oamenii îşi mai cară lemne cu calul, la un moment dat este doar o cărare pe care mergi unul în spatele celuilalt, o cărare mai lată, iar aceea cărare se transformă într-un şleau pe unde se trage lemnul cu calul, cam aşa este terenul acolo”, povestesc paramedicii din echipajul SMURD Baru, primii cu care s-a întâlnit copilul munţilor după ce a văzut lumina zilei.
liuţă, tatăl copilului dar şi moaşă la momentul naşterii, nu a putut bine articula nici după ce echipajul solicitat prin 112 a ajuns la locul indicat ca fiind sala de naşteri.
“M-am speriat, mi s-a tăiat respiraţia. Nu ştiam ce să fac”, a încercat Iliuţă Toma, tatăl lui "Zmeurel" să explice trăirile unice.
“Noi când am preluat cazul ni s-a spus că este vorba despre o gravidă care nu ar fi trebuit să nască. Din spusele mamei şi ale soţului, ea trebuia să nască undeva prin luna septembrie. În momentul în care tatăl copilului ne-a sunat panicat că i s-a rupt apa soţiei, ne-am fi dorit să putem zbura până acolo”, povestesc acum paramedicii hunedoreni.
”Mi-a spus că a ieşit capul copilului şi i-am spus să ţină mâinile acolo şi să îl ajute pur şi simplu să iasă. Tatăl era foarte panicat pentru că nu ştia ce să facă. I-am spus că suntem la cinci minute distanţă de ei, dar dacă acum se întâmplă, el e cel care e acolo. Copilul a ieşit, naşterea a decurs bine, i-am spus să îi cureţe căile respiratorii- gură, nas- să-l şteargă şi să-l învelească cu ce are el pe el sau soţia. Ne-am grăbit cât am putut, am ajuns la ei, am verificat starea copilului şi a mamei, erau conştienţi amândoi, copilul era în stare foarte bună, era sănătos”, îşi reaminteşte paramedicul.
Evoluţia copilului este mulţumitoare pentru cadrele medicale. La fel de satisfăcuţi sunt şi părinţii voinicului munţilor al cărui nume de botez va fi marcă înregistrată pentru el pentru tot restul vieţii, scrie Mediafax.

Echipajul SMURD a ajuns la cei doi soti, dupa ce Suzana nascuse, scrie Mediafax.

Drumul pana la locul in care se dusesera dupa zmeura cei doi soti este anevois, iar masinile nu pot circula, asa ca medicii au trebuit sa urce pe jos timp de doua ore pentru a ajunge la ei.

"Doar cine parcurge drumul acela şi în condiţiile în care ne-am grăbit noi, poate să înţeleagă complexitatea traseului. Nu este un drum.

De unde am lăsat noi maşina (autospeciala – n.r.), este o porţiune pe care oamenii îşi mai cară lemne cu calul, la un moment dat este doar o cărare pe care mergi unul în spatele celuilalt, o cărare mai lată, iar aceea cărare se transformă într-un şleau pe unde se trage lemnul cu calul, cam aşa este terenul acolo”, povestesc paramedicii din echipajul SMURD Baru, primii cu care s-a întâlnit copilul munţilor după ce a văzut lumina zilei.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

liuţă, tatăl copilului dar şi moaşă la momentul naşterii, nu a putut bine articula nici după ce echipajul solicitat prin 112 a ajuns la locul indicat ca fiind sala de naşteri.

“M-am speriat, mi s-a tăiat respiraţia. Nu ştiam ce să fac”, a încercat Iliuţă Toma, tatăl lui "Zmeurel" să explice trăirile unice.

“Noi când am preluat cazul ni s-a spus că este vorba despre o gravidă care nu ar fi trebuit să nască. Din spusele mamei şi ale soţului, ea trebuia să nască undeva prin luna septembrie.

În momentul în care tatăl copilului ne-a sunat panicat că i s-a rupt apa soţiei, ne-am fi dorit să putem zbura până acolo”, povestesc acum paramedicii hunedoreni.

”Mi-a spus că a ieşit capul copilului şi i-am spus să ţină mâinile acolo şi să îl ajute pur şi simplu să iasă. Tatăl era foarte panicat pentru că nu ştia ce să facă.

I-am spus că suntem la cinci minute distanţă de ei, dar dacă acum se întâmplă, el e cel care e acolo. Copilul a ieşit, naşterea a decurs bine, i-am spus să îi cureţe căile respiratorii- gură, nas- să-l şteargă şi să-l învelească cu ce are el pe el sau soţia.

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro

Ne-am grăbit cât am putut, am ajuns la ei, am verificat starea copilului şi a mamei, erau conştienţi amândoi, copilul era în stare foarte bună, era sănătos”, îşi reaminteşte paramedicul.

Evoluţia copilului este mulţumitoare pentru cadrele medicale. La fel de satisfăcuţi sunt şi părinţii voinicului munţilor al cărui nume de botez va fi marcă înregistrată pentru el pentru tot restul vieţii, scrie Mediafax.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si