România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri dimineața, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, care au făcut o cursă incredibilă și s-au impus detaşat în Finala A de la Sea Forest Waterway. Româncele au stabilit un nou record olimpic. 

Citeste si: JO 2020: David Popovici şi Robert Glinţă, în finalele olimpice de 200 m liber, respectiv 100 m spate

Imnul României, intonat pentru prima dată la Tokyo 2020

Imnul României a răsunat pentru prima dată în Japonia, miercuri dimineață, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A fost prima medalie de aur pe care România o obține la această ediție a jocurilor olimpice, unde mai obținuse doar o medalie de argint, la proba de spadă feminin.

S-a dovedit a fi o zi excelentă pentru sportul românesc, România reușind să obțină tot azi și o medalie de argint la canotaj masculin, la proba de patru rame.

Citeste si: JO 2020: Larisa Iordache s-a calificat în finală la bârnă

Cele două românce, la prima lor participare olimpică 

Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021).

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Citeste si: România la Jocurile Olimpice 2021: Ce sportivi români participă? Program complet

"AUR OLIMPIC pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar la Jocurile Olimpice. Sportivele s-au impus în fața echipajelor din Noua Zeelandă și Olanda și au câștigat prima medalie de AUR 🥇 pentru România 🇷🇴 la #Tokyo2020, în proba de dublu vâsle feminin (W2x) 👏👏👏 Felicitări pentru performanța extraordinară", a scris Federația Română de canotaj pe pagina oficială de Facebook. 

Momentul în care cele două sportive din România își primesc medaliile de aur la Tokyo 2020[Sursa foto: Federația Romana de Canotaj]

Prima reacție a campioanelor olimpice: "Ne-am antrenat singure acasă" 

Ancuţa Bodnar a oferit o primă reacţie după ce a câştigat, alături de Simona Radiş, medalia de aur la dublu vâsle feminin.

“A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim.

Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”, a declarat Ancuţa Bodnar la zona mixtă.

A 20-a medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice 

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

Iniţial finala era programată marţi, dar cursele au fost amânate cu o zi din cauza condiţiile potrivnice.

Citeste si: UPDATE- Vești bune pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Carmen de la Sălciua, dezvăluiri despre fosta căsnicie: "Am avut un feeling atunci că era ceva între ei". Ce spune despre prezența Danielei Iliescu la nunta lor- radioimpuls.ro

România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.[Sursa foto: Federația Romana de Canotaj]

Medalie de argint pentru echipajul de patru rame masculin

România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 min 42 sec 76/100, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani.

Tricolorii au încheiat în 5 min 43 sec 13/100, sosind la 37/100 de campionii olimpici. Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Bronzul a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 min 43 sec 60/100.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si