Prima plaja pentru persoanele cu dizabilitati din Romania a fost amenajata la Mamaia
Actual

Prima plaja pentru persoanele cu dizabilitati din Romania a fost amenajata la Mamaia

A.S.
9 aug 2017

Prima plaja de pe litoralul romanesc pentru persoanele cu dizabilitati a fost amenajata la intrarea in statiunea Mamaia dinspre municipiul Constanta, fiind dotata cu trei scaune flotabile aduse din Fanta, special realizate pentru a intra in apa marii si a merge pe nisip, dar si cu sezlonguri speciale. Investitia pentru amenajarea plajei a fost de 7.000 de euro.

Isabela Stefan-Iorga, managerul marketing si comunicare al Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta, care a realizat acest proiect, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta pe plaja nou amenajata, ca investitia se ridica la 7.000 de euro, suma fiind stransa cu ajutorul spronsorilor.

Citeste si: Cand a vazut ce scria pe geamul vecinului sau, a sunat imediat la 112. Barbatul din Iasi era deja in coma cand au ajuns politistii

Citeste si: El este salvatorul din Arges care a murit dupa ce a scapat o mama si un copil de la inec

“Ideea proiectului exista de vreo cinci ani, dar pur si simplu oriunde am aplicat cu el sau oriunde am incercat nu s-au legat lucrurile si am decis intr-un final sa ne bazam pe fortele proprii, sa nu mai cerem nimanui ajutorul, insemnand autoritati, patronate si am apelat la sponsori. In final, am strans o suma destul de mica, 7000 de euro cu care am reusit sa accesibilizam prima plaja pentru persoanele cu dizabilitati”, a afirmat Isabela Stefan-Iorga.
Ea a precizat ca din acesti bani au fost cumparate trei scaune flotabile din Franta, dar si sezlonguri mai inalte decat cele standard.

Citeste si: S-a maritat si i-a daruit un copil barbatului care i-a ucis fiica bolnava. Dupa botezul celui de-al doilea copil, femeia a aflat un lucru teribil

Citeste si: Un muncitor roman a fost lasat sa agonizeze pana la moarte pe un camp din Italia. Colegii sai nu au chemat ambulanta dintr-un motiv meschin

“Am adus trei scaune flotabile cu care se poate intra in mare si merg si pe nisip, acestea au fost mai scunpe. Am comandat la o fabrica sezlonguri mai inalte astfel incat sa se faca trecerea mai usor de pe scaun pe sezlong pentru ca persoanele cu dizabilitati ne-am semnalat si aceasta problema cu care se confrunta in legatura cu nivelul de 20 de centimetri standard al unui sezlong”, a explicat reprezentanta Asociatiei Impreuna pentru Viitor Constanta.

Sursa: News.ro

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook