Prima veste bună despre coronavirus! Un specialist reputat din Italia: ”Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”

Declarație cel puțin șocantă de la un expert controversat, Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele din Milano, cel care, în fapt, a dus greul luptei împotriva coronavirusului în Italia.

Author: Calin Perian marți 02 iunie 2020 , 18:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alberto Zangrillo susține că din punct de vedere clinic, noul coronavirus nu mai există în Italia și că nici vorbă de un al doilea val al pandemiei.

Asta, deși alți experți avertizează că pericolul unor infectări în masă cu SARS-COV 2 nu trebuie subestimat.

Citeste si: Tânăr din anturajul iubitului Margheritei face acuzații grave: „Are interdicție în farmaciile din București. Facea scandal”

Citeste si: Când se redeschid mall-urile! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Economiei

Citeste si: A murit din cauza coronavirusului! Iulia Vântur, în doliu: „Vei trăi în inimile noastre pentru totdeauna”

Citeste si: A murit din cauza coronavirusului! Iulia Vântur, în doliu: „Vei trăi în inimile noastre pentru totdeauna”

Medicul milanez Alberto Zangrillo susține că virusul nu mai este atât de agresiv ca în urmă cu două-trei luni, de aceea nici nu mai provoacă forme letale ale

bolii. Într-un interviu pentru televiziunea de stat din italia, Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă ldin cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de COVID-19 din Italia, a declarat că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”.

”Cam cu o lună în urmă, auzeam epidemiologii spunând că se tem că la sfârşitul lunii, începutul lui iunie, se va vedea un al doilea val şi cine ştie câte locuri la Terapie Intensivă vor fi. În realitate, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există. Spune asta Universitatea Vita e Saluta San Raffaele, o spune un studiu făcut de directorul de virologie, profesorul Clementi, spune asta şi profesorul Silvestri de la Universitatea Emory din Atlanta.

Testele efectuate acum, în ultimele zece zile, au o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ absolut infimă în comparație cu cele efectuate pe pacienți în urma cu o lună sau două. Spun asta, pe deplin conştient de drama pe care au trăit-o cei care nu au reuşit să învingă virusul. Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”, a spus Alberto Zangrillo.

Alberto Zangrillo e contrazis de Organizația Mondială a Sănătății

După ce Alberto Zangrillo a făcut controversatele declarații cu privire la coronavirus, epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice. Pandemia de coronavirus a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de persoane la nivel mondial, iar acum, în Europa, pare să fie în remisie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si