Prima zi de Crăciun 2021: Tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021

Prima zi de Crăciun 2021: Vă prezetăm o serie de tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021!

Author: Andreea Stoica vineri 24 decembrie 2021 , 13:53

Prima zi de Crăciun 2021: Tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021

Prima zi de Crăciun 2021: Tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Crăciunul este una dintre cele mai importante și mult așteptate sărbători. Simbolizează nașterea Mântuitorului Isus Hristos, iar copiii o îndrăgesc pentru că primesc cadourile dorite de la Moș Crăciun. Iată ce tradiții și obiceiuri sunt în prima zi de Crăciun 2021.

La masa de Crăciun este de bun augur să ascultăm colinde, cântece ritualice de belșug, de rodire a ogoarelor și de armonie în relațiile interumane. Colindele ar aduce belșug.

Prima zi de Crăciun 2021

Prima zi de Crăciun 2021

E bine să mâncăm peşte la micul dejun în prima zi de Crăciun

De asemenea, este bine să mâncăm pește la micul dejun pentru a fi sprinteni tot anul. Credincioșii care au rostit în prima zi de Crăciun o rugăciune înainte de micul dejun, apoi au mâncat pește, au reușit să realizeze ceea ce și-au dorit, pe parcursul anului nou, chiar în situații dificile.

Citeste si: Mesaje de Crăciun 2021. Felicitări şi urări cu Crăciun Fericit şi un An Nou cât mai bun!

Pentru ca sporul casei să nu se risipească, negustorii și oamenii de afaceri împlinesc un ritual: din ziua de Crăciun ei încep să noteze într-un caiet seria ba nilor cheltuiți în fiecare zi.

În timp, s-a constatat că prin acest obicei, gospodarul nu mai face cheltuieli neprogramate și paguba fuge din căminul său.

Potrivit tradițiilor pentru prima zi de Crăciun, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii (Floarea Crăciunului și Cactusul de Crăciun) și coronițe din ramuri de brad. Aceste vegetale de culoare roșie și verde inspiră membrilor familiei gânduri bune, armonie și păstrează sentimentele de dragoste în familia noastră.

De asemenea, e bine să faci o pomană pentru amărâți, ca să ai parte de bogăție.

Prima zi de Crăciun 2021: Tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021

Prima zi de Crăciun 2021: Tradiţii şi obiceiuri pentru 25 decembrie 2021

Citeste si: In preajma Craciunului vezi ce traditii respecta romanii din trei regiuni ale tarii! Gazde faimoase si harnice ne arata obiceiuri pastrate de sute de ani! Duminica, poti spune cu mandrie: "Asta-i Romania", o editie speciala de la ora 22:00, la Kanal D!

Prin tradiție, zilele de 24, 25, 26 și 27 decembrie reprezintă, de fapt, cele patru anotimpuri. Data de 25 decembrie prevestește cum va fi vremea în vara anului următor, ziua de 24 decembrie anticipează vremea în primăvara care vine; data de 26 decembrie anticipează cum va fi toamna următoare- ploioasă sau secetoasă, iar în ziua de 27 decembrie vom afla cum va fi vremea în iarna anului viitor. Cunoscând aceste amănunte, vom ști cum să ne programăm prioritățile pe parcursul anului.

Cine nu trebuie să-ți treacă pragul casei

Prima persoană care ne calcă pragul trebuie să fie un bărbat brunet. Acest oaspete aduce norocul în casa și în viața noastră. Tradițiile strămoșești ne învață să evităm să primim în casa noastră un bărbat roșcat pentru că tot anul ne vom confrunta cu necazuri cauzate de intrigi și de abuzuri de tot felul.

Citeste si: Dăruiește un Crăciun acolo unde nu există

Fructul care îți aduce sănătate în anul care vine

Mănâncă măcar un măr în prima zi de Crăciun, ca să ai parte de sănătate tot anul viitor. Ca să ai trupul plăcut mirositor în anul ce va să vină, fă-ți baie în prima zi de Crăciun. Atentie! Nu e bine sa faci acelasi lucru si pe 1 ianuarie.

Pentru a scăpa de resentimentele dușmanilor tot anul care vine, este bine să agățăm buchețele de busuioc și crengi de vâsc la ferestre. De asemenea, nu este bine să măturăm și să scoatem gunoiul din casă până a doua zi de Crăciun, pentru a avea parte de spor în munca de fiecare zi.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si