Primaria Bucuresti a inceput procesul de achizitionare a 500 de apartamente si garsoniere pentru medici

Primaria Capitalei va incepe procedura de achizitia a 500 de apartamente si garsoniere, reprezentand locuinte de serviciu pentru medicii si asistentele care lucreaza in spitalele din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB), a decis vineri Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

C.I.P., vineri 04 mai 2018 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Una dintre problemele cu care se confrunta municipiul Bucuresti este deficitul de specialisti. (...) Obiectivul urmarit in ceea ce priveste achizitionarea locuintelor de serviciu este reprezentat de atragerea personalului medical specializat care sa isi desfasoare activitatea in spitalele aflate in administrarea CGMB, prin ASSMB", argumenteaza municipalitatea.

Potrivit proiectului de hotarare, Primaria Capitalei va cumpara 94 de garsoniere si 406 apartamente cu doua sau cu trei camere. Locuintele trebuie sa fie in Bucuresti, sa fie aproape de o statie de metrou, sa aiba toate documentele in regula, sa nu se afle pe lista imobilelor incadrate la risc seismic, sa fie racordate la reteaua de energie termica, electrica si sa aiba toate celelalte utilitati, sa detina instalatii de prevenire si stingere a incendiilor, sa aiba lift functional si rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Din centralizarea realizata de ASSMB, Spitalul "Victor Babes" solicita cinci garsoniere si 15 apartamente, in timp ce Spitalul "Prof. Dr. Th. Burghele" are un necesar de cinci apartamente. La Spitalul "Cantacuziono", 73 de angajati solicita locuinte de serviciu, unii dintre ei si pentru familii de cinci sau sase membri.

De asemenea, la Spitalul "Carol Davila" au fost cerute sase apartamente cu doua camere pentru sase asistente medicale si doua garsoniere pentru doua asistente medicale, la Centrul de Evaluare si Tratament al Toxicodependentelor pentru Tineri au fost solicitate doua garsoniere pentru medici tineri, trei garsoniere si trei apartemente pentru asistenti medicali si un apartament cu trei camere pentru un medic.

La Spitalul "Colentina" au fost cerute zece apartamente si 15 garsoniere, iar la Spitalul "Coltea" - 17 garsoniere, 60 de apartamente cu doua camere si 50 de apartamente cu trei camere. Spitalul "Filantropia" spune ca are nevoie de trei garsoniere si doua apartamente cu doua si, respectiv cu trei camere pentru asistente medicale, dar si de un apartament cu trei camere si unul cu doua camere pentru medici, in timp ce Spitalul "Foisor" a cerut cinci apartamente si cinci garsoniere.

In ceea ce priveste Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu", au fost solicitate 15 garsoniere si sase apartamente, iar Spitalul de Psihiatrie "Constantin Gorgos" spune ca are nevoie de locuinte de serviciu pentru patru medici, 20 de asistenti si alti 13 angajati din spital.

Spitalul "Nicolae Malaxa" sustine ca are nevoie de 12 locuinte cu doua camere pentru cinci asistente si sapte infirmiere, Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia" vrea 31 de apartamente si 21 de garsoniere, Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-faciala "Prof. Dr. Dan Theodorescu" solicita sapte apartamente si patru garsoniere, iar Spitalul de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu" spune ca trei medici si trei asistenti medicali au nevoie de locuinte.

Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. stefan" a transmis ASSMB ca un medic are nevoie de un apartament cu trei camere, doi asistenti medicali au nevoie de doua apartamente cu doua camere, iar un referent solicita un apartament cu doua camere. De asemenea, medicii rezidenti de la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca" solicita doua locuinte, la Centrul de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoica", un medic si cinci asistenti medicali solicita apartamente cu doua camere, iar la Spitalul "Sf. Maria", 65 de angati solicita locuinte de serviciu.

Primaria Capitalei a alocat in bugetul din acest an 15 milioane de euro pentru achizitionarea unor locuinte de serviciu pentru cadrele medicale.

Primaria vrea sa construiasca locuinte si pentru persoanele defavorizate

Primaria Capitalei va incepe negocierea pentru achizitionarea unui teren de aproape 61.000 de metri patrati din Sectorul 3, pentru construirea unuia dintre cele sapte ansambluri de locuinte sociale promise de municipalitate, a decis Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de vineri.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 45 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Potrivit proiectului de hotarare, este vorba despre terenul din strada Valsanesti, nr. 1A, din Sectorul 3, care are o suprafata de 60.674 de metri patrati.

"Una dintre problemele cu care se confrunta municipiul Bucuresti si pe care ne dorim sa o rezolvam cat mai rapid este deficitul de locuinte. Unul dintre obiectivele de investitii principale este construirea unor ansambluri de locuinte, la preturi acceptabile, destinate categoriilor sociale defavorizate, care nu-si permit sa achizitioneze o locuinta de pe piata libera, deoarece in conditiile achizitiei de pe piata, pretul este mult mai mare, intrucat include si costul terenului", se arata in expunerea de motive semnata de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Terenul este pretabil pentru construirea unor ansambluri de locuinte sociale, se precizeaza in proiect.

Gabriela Firea spunea in luna martie ca la nivelul Bucurestiului au fost inregistrate 3.000 de cereri pentru unitati locative, existand familii care nu au unde locui.

"Avem 3.000 de cereri de unitati locative la nivelul Bucurestiului, sunt situatii foarte grave, familii care nu au unde sa stea, iar acum improvizeaza si viata lor este un cosmar. Deci nisa noastra este in primul rand aceasta zona a locuintelor sociale", spunea atunci edilul.

Edilul a precizat ca dupa construirea, de catre Trustul de Cladiri Metropolitane, a unitatilor locative pentru cazurile sociale, vor fi construite si locuinte de serviciu.

In acest an, Primaria Capitalei a alocat in buget 753.000 de euro pentru studiile de fezabilitate si proiectele tehnice pentru sapte ansambluri de locuinte sociale si pentru tineri, trei in Sectorul 5, doua in Sectorul 4, una in Sectorul 2 si una in Sectorul 3.

Sursa: news.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si