Primaria Bucuresti anunta ca va prelua niste terenuri ale MApN si va construi pe ele mai multe locuinte sociale

In urma unei intalniri dintre ministrul Apararii, Mihai Fifor, si primarul Capitalei, Gabriela Firea, cei doi au ajuns la un acord prin capre Primaria Municipiului Bucuresti va prelua in proprietate mai multe terenuri ce apartin Ministerului Apararii, terenuri pe care vor fi construite locuinte sociale si pentru tineri.

C.I.P., joi 23 noiembrie 2017 , 13:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe langa aceste constructii, pe acele terenuri urmeaza sa se realizeze si niste investitii care vizeaza sistematizarea circulatiei.

"Una dintre problemele cu care se confrunta Capitala si pe care ne dorim sa o rezolvam cat mai rapid este deficitul de locuinte. Am infiintat Trustul de Constructii Metropolitane care are ca obiectiv construirea unor ansambluri de locuinte, la preturi mult mai mici, destinate atat categoriilor sociale defavorizate, cat si tinerilor care nu-si permit sa achizitioneze o locuinta de pe piata libera. O prima masura pe care am intreprins-o a fost identificarea unor terenuri care sa se preteze la astfel de investitii. O parte dintre acestea nu sunt, insa, in proprietatea municipiului Bucuresti, ci in proprietatea statului si in administrarea MApN. De aceea, venim cu propunerea de a constitui un grup de lucru tehnic, format din specialisti ai PMB si MApN, care sa ia masurile necesare astfel incat sa putem declansa cat mai urgent procedurile juridice necesare pentru preluarea terenurilor si demararea investitiilor", a spus Firea, noteaza cei de la economica.net.

Terenurile despre care este vorba sunt situate in urmatoarele zone din Bucuresti: Strada Odai, teren in suprafata de 9.000 de metri patrati, strada D. Pompeiu, circa 40.000 de metri patrati si strada Gheorghe Patrascu, aproximativ 9.000 de metri patrati.

Pe langa acestea, mai exista si discutii pentru preluara altor terenuri de pe Soseaua Oltenitei, Prelungirea Ghencea si Soseaua Antiaeriana, acolo unde urmeaza sa se realizeze artere noi sau pasaje, situate pe inelul median al Capitalei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si