Primaria Bucuresti da bani femeilor gravide si celor care vor sa faca fertilizare in vitro - Cine poate beneficia de aceste sume

Primaria Capitalei dă bani gravidelor pentru analize, dar şi cuplurilor înscrise în programul de fertilizare in vitro. Există, însă, nişte condiţii pentru a primi aceşti bani.

Author: C.I.P. miercuri 28 martie 2018 , 19:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bani cu ajutorul carora gravidele sa-si faca analizele care nu sunt decontate de casa de sanatate si sa-si cumpere medicamentele de care au nevoie, dar pe care multe doamne nu le fac pentru ca nu-si permit. Chiar daca medicii spun ca analizele din timpul sarcinii sunt..esentiale! Se pot depisa boli sau infectii grave ale mamei, inclusiv Hepatita B.

"Sunt foarte multe lucruri pe care le faci in sarcina Este o suma adecvata, macar sa fie data, suntetm multumite si cu atat.", spune o viitoare mamica.

Primaria Capitalei anunta ca va da bani si femeilor care ar putea deveni mame doar in urma fertilizarii in vitro. "Propunem infiintarea unui program care sa ajute aceste cupluri, acest program se va numi "o sansa pentru cuplurile infertile". la nivell tarii sunt 5 mii de cupluri care fac fertilizare in vitro.", spune Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Cuplurile inscrise in acest program fie in spitalele de stat, fie in clinicile private vor primi nu mai putin de trei mii de euro.

Conditia este ca doamnele sa aiba intre 24 si 45 de ani si, bineinteles, sa aiba domiciliul in Bucuresti. Anul trecut, numai in Capitala, Ministerul Sanatatii prin Casa de Asigurari a decontat 250 de fertilizari in vitro. Pe lista de asteptare, insa, au ramas multi altii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si