Primaria Capitalei contraataca si o demoleaza pe Angela Gheorghiu: Onorariul platit pentru concertul sustinut de soprana a fost de 144.906 euro

Dupa ce Angela Gheorghiu a criticat-o pe Gabriela Firea spunand ca a refuzat titlul de cetatean de onoare, Primaria Capitalei vine cu un atac dur.

C.L., marți 12 iunie 2018 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Printr-un comunicat de presa, reprezentantii Primariei Capitalei fac precizari cu privire la relatia pe care marea soprano Angela Gheorghiu a avut-o cu institutia. In comunicat se precizeaza nu doar faptul ca artista a acceptat titlul de ceratean al Bucurestiului, dar a primit si un onorariu de peste 140.000 de euro, platit de Primaria Capitalei. Scandalul a pornit dupa ce Angela Gheorghiu a criticat-o pe Gabriela Firea in legatura cu evenimentul organizat pentru Simona Halep

Iata comunicatul Primariei:
“In legatura cu informatiile aparute in presa, care citeaza afirmatiile facute de marea soprana Angela Gheorghiu, legate de distinctiile care i-au fost acordate, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

La propunerea Primarului General si prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti in data de 11 septembrie 2017, in semn de apreciere si recunostinta pentru promovarea Bucurestiului si a Romaniei in lume.

Doamna Gheorghiu nu doar ca a acceptat aceasta inalta distinctie, dar a si multumit Primarului General si Consiliului General pentru aceasta.

In data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucurestiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat in Piata Constitutiei din Capitala. Onorariul platit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Arcub, pentru concertul sustinut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA.

Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetatean de onoare si a Cheii Orasului Bucuresti, la solicitarea expresa a artistei, s-a convenit ca evenimentul sa aiba loc pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Reprezentantii Primariei Capitalei au facut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la data solicitata de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seara inainte de eveniment, soprana a anuntat prin e-mail ca nu mai poate participa la ceremonie „din motive personale”, conditionand participarea de solutionarea unor probleme fiscale. Concret, artista a solicitat primarului general sa intervina pe langa Directia de Impozite si Taxe sector 2, sau ANAF, pentru stergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentand impozite si taxe neplatite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitari, neavand calitatea legala de a solutiona astfel de probleme”.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si