Primaria Capitalei ofera vouchere in valoare de 17.000 de lei femeilor cu cancer la san

Primaria Capitalei va oferi vouchere in valoare de 17.000 de lei pacientelor diagnosticate cu cancer la san.

M. P., sâmbătă 16 iunie 2018 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Banii sunt pentru teste genetice recomandate de medici. Acest proiect a fost aprobat joi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Astfel, in perioada urmatoare, Municipalitatea, prin ASSMB, urmeaza sa demareze un program de sprijin pentru 1.000 de pacienti diagnosticati cu cancer de sân, care au indicatie medicala eliberata de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetica. Acest sprijin va consta in decontarea unei proceduri medicale de test molecular in valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub forma de voucher", arata Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Bugetul multianual al proiectului este de 17.000.000 lei pentru perioada septembrie 2018-decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiari.

Astfel, pe parcursul anului 2018 urmeaza sa beneficieze de acest program 300 de pacienti, urmând ca in cursul anului 2019 sa fie acordate alte 700 de vouchere.

Criteriile de eligibilitate sunt urmatoarele: cancer de san in stadii incipiente, criteriile medicale aprobate de societatile internationale de Oncologie privind testarea genetica vor constitui si criteriile de eligibilitate in cadrul proiectului, iar beneficiarii trebuie sa fie cetateni ai municipiului Bucuresti.

Afectiunile oncologice ocupa locul al doilea dupa bolile cardio-vasculare, ca si cauza de morbiditate si mortalitate, precizeaza PMB.

Sursa: mediafax

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si