”Ar putea fi vector de transmitere a coronavirusului de tip nou, ceea ce nu ne dorim”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Proiectul privind achiziţionarea de teste pentru personalul din ”servicii esenţiale” a fost introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre vârful infecțiilor cu coronavirus: „După 20, 21 spre 25 aprilie”

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Primarul general Gabriela Firea afirmă că este importantă ”testarea angajaţilor care nu au cum să stea acasă în această perioadă pentru că lucrează în servicii esenţiale”.

Consilierii au aprobat achiziţionarea a 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale, testele urmând a fi realiate la Institutul ”Matei Balş” din  Bucureşti.

Citeste si: Coronavirus România 10 aprilie: Bilanțul ajunge la 5.467 de infectați

”Credem că aceşti angajaţi trebuie să beneficieze de atenţia noastră, de sprijnul nostru pentru că ar putea fi, la rândul lor, în cazul în care ar fi contaminaţi, vector de transmitere a coronavirus de tip nou, ceea ce nu ne dorim. De aceea, considerăm că trebuie să extindem testarea de la categoriile care sunt anunţate acum în mod public -  persoanele din carantină, persoanele din izolare care prezintă simptome sau cadrele medicale cu simptome - şi la angajaţii din serviciile vitale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Citeste si: Minunea din vremea pandemiei de coronavirus! Soția unui român din Italia a devenit mamă în timp ce avea COVID-19: „Nu am putut să-mi îmbrățișez fetița timp de 25 de zile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si