Primăria Capitalei vrea majorarea alocațiilor de hrană din spitalele bucureștene

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de luni se regăseşte un proiect pentru majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană din spitale.

Author: E. V. luni 11 martie 2019 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În prezent, această alocaţie nu este mai mare de 20 de lei pe zi.

Astfel, proiectul prevede „creşterea alocaţiilor pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile spitaliceşti”.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

„Creşterea calităţii actului medical din spitale reprezintă preocuparea principală a instituţiei noastre. Alimentaţia bolnavilor constituie o componentă importantă a tratamentului afecţiunilor medicale şi are un rol important în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pentru asigurarea necesarului caloric şi a conţinutului în proteine, lipide şi alte elemente nutritive, precum şi a unor regimuri alimentare corespunzătoare diverselor afecţiuni”, se arată în expunerea de motive a proiectului, scrie Mediafax. 

În prezent, alocaţia zilnică de hrană în spitalele româneşti este cuprinsă între 5 şi 20 de lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si