Primaria Capitalei vrea sa acorde un ajutor financiar lunar pentru familiile monoparentale, in functie de numarul copiilor si de venit

Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, vrea sa acorde un ajutor financiar lunar intre 300 de lei si 1.200 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii care au un venit net mediu pe membru de familie de pana in 200 de lei si intre 200 de lei si 400 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii, care au un venit net mediu pe membru de familie intre 201 si 530 de lei inclusiv.

joi 26 octombrie 2017 , 14:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit proiectului de hotarare, ajutorul financiar se acorda doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala, familiilor care au domiciliul sau resedinta in Bucuresti, formate dintr-o singura persoana care are domiciliul in Bucuresti si figureaza la DGASPC de sector ca beneficiar al alocatiei de intretinere a familiei monoparentale, si copii cu varsta pana in 18 ani care locuiesc impreuna cu aceasta.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoana singura trebuie sa fie necasatorita, vaduva sau divortata sau sa se afle in situatia in care sotul a fost declarat disparut sau este arestat pe o perioada mai mare de 30 de zile. De asemenea, mai beneficiaza de ajutor persoana singura care are 18 ani si se afla intr-una dintre celelalte situatii, ori a fost numita tutore sau i s-au dat in grija unul sau mai multi copii si este necasatorita, vaduva sau divortata.

Astfel, pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este de pana in 200 de lei inclusiv se acorda 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii si 1.200 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este intre 201 si 530 de lei inclusiv se acorda 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii si 800 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Dosarul cu actele necesare, respectiv cererea tip, declaratia privind componenta familiei, extrasul de cont si adeverinta emisa de organele fiscale prin care se atesta lipsa datoriilor la bugetul de stat sau local se depune la DGASPC de sector.

Ajutorul financiar se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

"Conform datelor statistice furnizate de DGASPC de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii. Apreciem faptul ca efortul bugetar lunar este in medie de 253750 de lei pe luna, respectiv de 487200 de lei pe luna maxim in cazul in care toate cele 406 familii monoparentale ar avea venituri oe membru de familie de pana la 200 de lei pe luna si patru sau mai multi copii", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Consilierii generali au aprobat, in sedinta din 18 mai, proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecarui cuplu de tineri casatoriti, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

De asemenea, in 8 iunie a fost aprobat si proiectul de hotarare care prevede acordarea unui stimulent financiar in valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-nascuti, cu conditia ca unul dintre parinti, cel putin, sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

In sedinta din 19 iulie, CGMB a aprobat acordarea unui ajutor financiar de 1.000 de lei lunar pentru copiii de pana in 18 ani cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar in sedinta din 30 august consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare privind acordarea unui ajutor financiar lunar de 500 de lei pentru adultii cu handicap.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
VIDEO. Diana Șoșoacă, umilită de Mihai Gâdea la Antena 3. Senatoarea a plecat din... VIDEO. Diana Șoșoacă, umilită de Mihai Gâdea la Antena 3. Senatoarea a plecat din emisiune de nervi
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si