Primăria care face apel către bucureșteni pentru a-și muta mașinile. Care este motivul și unde nu se mai poate parca în Capitală

Municipalitatea Sectorului 6 al Capitalei a transmis că în fiecare miercuri, timp de câteva ore, pe Bulevardul Iuliu Maniu, vor exista patru ore în care bucureștenii nu-și vor mai putea parca mașinile. Această măsură va intra în vigoare începând cu data de 26 octombrie, iar șoferi care nu respectă măsura se vor trezi cu mașinile ridicate.

Author: Alexandra Costea joi 13 octombrie 2022 , 09:18

Primăria care face apel către bucureșteni pentru a-și muta mașinile. Care este motivul și unde nu se mai poate parca în Capitală

Primăria care face apel către bucureșteni pentru a-și muta mașinile. Care este motivul și unde nu se mai poate parca în Capitală

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând cu data de 26 octombrie 2022, bucureștenii nu își vor mai putea parca mașinile în zilele de miercuri, pe Bulevardul Iuliu Maniu, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Sectorul 6.

Mai exact, vorbim despre segmentul de drum cuprins între Lujerului și Valea Cascadelor. 

Citeste si: Sume colosale pentru un loc de parcare în Capitală. Cât plătesc bucureștenii pentru un loc de parcare

Măsura va intra în vigoare în fiecare miercuri în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Ce mesaj a transmis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu

"Majoritatea străzilor Capitalei sunt, la orice oră din zi și din noapte, pline de mașini parcate. Unele autoturisme sunt ținute cu săptămânile în același loc, fără să fie mișcate. Evident, sub ele și lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare.

Iar mizeria de la brodură se tot strânge, astfel că nu reușim să o adunăm eficient. Numărul mare de mașini parcate în permanență, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operațiunile de curățenie. Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune și sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat).

Începem cu Bd. Iuliu Maniu

În aceste condiții, Primăria Sectorului 6 va demara un proiect pilot pe Bd. Iuliu Maniu, cel mai aglomerat bulevard din Sectorul 6. Începând cu 26 octombrie 2022, în fiecare miercuri (între orele 10.00 și 14.00), pe segmentul dintre Lujerului și Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulație, va fi interzisă parcarea, pentru curățenie. Am ales mijlocul unei zile din timpul săptămânii mizând pe faptul că majoritatea locatarilor sunt la serviciu.

S-a început montarea panourilor informative

De astăzi, 12 octombrie, s-a început montarea de panouri informative pe segmentul de drum vizat, care indică faptul că parcarea e interzisă miercurea, între orele 10.00 și 14.00.

În perioada următoare vor fi montate 150 de astfel de indicatoare. Începând cu 26 octombrie, mașinile care vor împiedica acțiunea de curățenie vor fi mutate.

Citeste si: Escrocherie de proporții la o casă de pariuri sportive. Ce au făcut angajații pentru a declara aproape 200 de pariuri câștigătoare

Este o premieră pentru București

„Cum să faci curat, cum să speli străzile, cum să iei praful, frunzele, noroiul adunate la bordură și transformate într-un strat toxic dacă mașinile sunt permanent parcate acolo? Nu ai cum. Nu poți sălta fiecare mașină în parte și să speli pe sub ea. Așa că avem un nou regulament, cu un orar de spălare care va fi respectat și de salubrist, dar și de către șoferi. Așa se întâmplă în orașele civilizate! Este o premieră pentru București!”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Mașinile marcate pe stradă miercurea vor fi relocate

Autoturismele parcate pe Bd. Iuliu Maniu, în intervalul anunțat, vor fi relocate contra cost. Tariful este de 200 de lei.

Dacă nu va fi posibilă relocarea, din lipsă de spațiu liber, se va dispune ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor pe terenul din strada Preciziei 24.

Recuperarea lor de la locul de depozitare se face pe bază de cerere scrisă la sediul Direcției Generale de Poliție Locală.

Proprietarul trebuie să se prezinte cu documentele mașinii în original și cu dovada achitării tarifelor de ridicare și transport. Acestea sunt:

 

  • 350 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mic de 5 tone
  • 450 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mare de 5 tone.

Proiectul pilot s-ar putea extinde în tot sectorul

În funcție de rezultatele acestui proiect pilot de pe Bd. Iuliu Maniu, autoritatea locală ia în calcul extinderea acestuia pe alte bulevarde și străzi principale din Sectorul 6, apoi pe străzile secundare. Vor fi, cu siguranță, alte zile și alte intervale orare, în funcție de programul de curățenie din zona respectivă.

Citeste si: VIDEO- În caz de atac, pericolul bate la ușă în Capitală. Care este situația buncărelor

Primarul Ciprian Ciucu: „Scopul nu este să amendăm!”

Edilul Sectorului 6 realizează că operațiunea este una complexă și că nu poate fi aplicată dintr-o dată peste tot. „De aceea, acum doar pilotăm, vrem să vedem ce merge și ce nu merge. Este un proiect pilot, momentan doar pe Iuliu Maniu, dar asta nu înseamnă că măsura nu este obligatorie. Mare atenție la noile semne de circulație și la orarul indicat!! Începem cu o campanie de informare bine localizată, pentru fiecare mașină găsită în zonă. Scopul nu este să amendăm, ci să deteminăm un comportament responsabil!”,  este mesajul transmis de edilul Ciprian Ciucu, conform comunicatului transmis de Primăria Sectorului 6.

Citeste si: Ce despăgubiri au primit până în prezent victimele din Dosarul Colectiv. Sumele vin din Fondul de rezervă al Guvernului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si