Primaria din Eforie nu vrea sa dea niciun fel de date cu privire la contractele si cheltuielile publice, desi legea ii obliga sa furnizeze aceste informatii

Noi am solicitat in urma cu aproape o luna aceste informatii, insa primarul Robert serban si subordonatii de la departamentul juridic refuz sa ne raspunda. Motivul este de-a dreptul halucinant!

Author: V.P. luni 05 februarie 2018 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

-Eu m-am prezentat! Va rog sa va prezentati! Ati sunat la primaria orasului Eforie! Cu cine am onoarea? Eu n-am de unde sa stiu cu cine vorbesc! Dar eu m-am prezentat! Dumneavoastra sunteti obligat sa va prezentati atata timp cat raspundeti la un telefon public!

Atitudine ostila si incalcarea drepturilor cetatenilor la informatiile de interes public! Asta se intampla la Primaria  Eforie cand intrebam despre cheltuieli publice, contracte si alte activitati in urma  vrem sa vedem daca legea este respectata atunci cand banii publici ajung in conturile unor firme private.

-Nu se poate face fara un serviciu legal infiintat intrucat atribuirea de fonduri este facuta in mod ilegal, pentru ca nu ai obiect! Du-te si scrie!

-Cu ce societate ati avut? Fa scris! Pai noi v-am solicitat deja scris. Ti-am zis sa faci scris

Desi legea 544/2001 obliga institutia sa comunice toate informatiile publice, primarul Serban Nicolae, impreuna cu seful serviciului juridic, Alexandru Bucuresteanu REFUZA in scris solicitarea presei. Motivul? Aceste detalii ....NU FAC PARTE DIN CATEGORIA INFORMATIILOR DE INTERES PUBLIC!...

-Aveti cunostinta despre acest raspuns? Pai, e semnat de mine! E semnat de dumneavaostra, da?

LEGEA 544
Art. 13.
Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public.  

-Pai si? Sunt informatii de interes public, nu va suparati! Asta mi-a dat juridicul, asta va dau si eu! Dar unde-i problema atat de mare? Nu inteleg! S-a intamplat ceva?

Da! Chiar s-a intamplat! Toti primarii ar trebui sa cunoasca legea!

LEGEA 544, art 2
Art. 2.
b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;

-Pai, dumneavoastra nu stiti lucururile acestea? Esti sigur tu de treaba asta! Eu sunt foarte sigur de treaba asta! Mai citeste!

Noi am citit suficient de bine legea! Iata inca un articol pe care alesul cetatenilor ar trebui sa-l mai citeasca o data!

LEGEA 544, art 2Art. 6.
(1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.

-Putem sa vorbim si noi cu juristul macar? Inscrieti-va in audienta!

-Prin acest serviciu trec bani publici. Da?  Da! Deci este de interes public! V-am spus, din punctul nostru de vedere asta e raspunsul! Nu pot sa va dau mai multe informatii, motiv pentru care v-am redirectionat catre domnul primar.

-Daca compartimentul juridic, mi-a dat acest raspuns, merg pe mana lui ca e juristul primariei, nu?
-Ne puteti spune macar firma cu care aveti incheiate servicii? Nu stiu eu, nu stiu eu sa va spun lucrul acesta! Prin departamentul juridic nu trec contractele! Nu!  Prin departamentul juridic nu trec contractele! Nu!

Culmea, chiar si Prefectura Constanta a avut parte de acelasi tratament din partea functionarilor primariei din Eforie!

-Dar unde-i problema atat de mare? Nu inteleg! S-a intamplat ceva?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si