Primaria din Hirsova va cheltui 800 de mii de euro pe... o echipa de oina, ai carei jucatori nu exista.

Nu este o gluma, ci un proiect indraznet, pe bani europeni, prin care edilul spera sa renasca acest sport traditional. Mai este o problema! Viitorii jucatori, care ar trebui sa fie oraseni.... nici nu stiu ce este aceea oina.

Author: V.P. joi 28 septembrie 2017 , 19:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ce-i lipseste chelului? Tichie de margaritar. Asa s-ar descrie proiectul primarului din Harsova, care a obtinut fonduri europene nu pentru strazile orasului, canalizari sau spitale,  ci pentru... o echipa de oina care momentan nu exista.  Cu toate acestea, edilul ne asigura ca cei 800 de mii de euro investiti in proiect sunt...

de bun augur. Despre sportul in sine, insa, primarul n-are multe cunostinte.

Viorel Ionescu, primar Harsova: Oina pentru ca acest sport a intrat intr-un con de umbra si nu trebuie sa uitam ca este sportul national romanesc.

Va spunem, totusi, pe ce se va duce mai exact fabuloasa suma de 800 de mii de euro: pe un autocar nou-nout, care ii va plimba pe jucatorii de oina la competitii si pe renovarea vechiului stadion, unde s-a jucat dintotdeauna numai fotbal.

Vreti sa va spun care este ironia sortii? Ei bine, sportul national, oina,  va renaste pe acest stadion care este lipit de cimitir.

Primarul crede cu tarie ca localnicii lui  vor deveni jucatori ai acestui sport romanesc. Numai ca... oamenii habar n-au ce inseamna oina si cum se joaca.

Orasul Harsova avea, in 2011, la ultimul recensamant doar 10 mii de locuitori. Aici principalul mijloc de transport este in continuare caruta trasa de cal, iar unii oameni traiesc mai rau ca la sate.

Primarul ne asigura ca va investi in viitorul apropiat si in aspectul orasului Harsova. Pana atunci, va pune in aplicare proiectul cu oina. Speram ca la final, clubul sa aiba si jucatori.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si