Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără venit

Primăria Sectorului 4 anunţă că va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără venit ca urmare a restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus. Se vor acorda ajutoare pentru alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare, sumele fiind cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Author: K.B. joi 26 martie 2020 , 11:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus”, a transmis, joi, Primăria Sectorului 4.

Citeste si: Costin Gheorghe, a noua zi, la autoizolare! ”Parcă și viața mi s-a schimbat, nu mai știu orele, în ce dată suntem sau cât mai trebuie să stau închis ca un captiv.”

Măsurile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluţă o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 şi vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare.

Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate, conform aceleiaşi HCL, numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgenţă şi vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează:

Citeste si: New York a ajuns să fie cel mai poluat oraș din lume. Care sunt cauzele, cum ne afectează și de ce ar trebui să ne pese- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

- 500 de lei lunar pentru o persoană singură;
- 700 de lei lunar pentru familia cu un copil;
- 1.000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulţi copii.

Citeste si: Ludovic Orban: ”Am luat act de demisia ministrului Sănătății. Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru”

Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgenţă vor fi transmise online către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, însoţite de actele de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgenţă, precum şi respectarea unor alte condiţii cumulative precum:

Citeste si: Clasament-surpriză la Survivor! Faimoasa Emy, mai bună decât Andrei! Grațiela, cifre mai bune decât Asiana

- cel puţin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de şomaj;
- veniturile lunare să nu depăşească 1.000 de lei pe membru de familie;
- să nu aibă altă surse de venit;
- să nu deţină depozite bancare mai mari de 1000 de lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si