Primăria Sectorului 5 al Capitalei, motiv de bătălie. Un candidat a dat în judecată autoritățile centrale

Un candidat la Primăria sectorului 5 al Capitalei a dat în judecată autoritățile centrale. Motivul alegerii sale are la bază incompetența autorităților atunci când vine vorba de dosarul Colectiv, transmite Hotnews.

Author: Ana-Maria Costea miercuri 21 septembrie 2022 , 18:08

Primăria Sectorului 5 al Capitalei, motiv de bătălie. Un candidat a dat în judecată autoritățile centrale

Alexandru Dimitriu

[Sursa foto: Facebook Alexandru Dimitriu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sector 5, a anunţat că a dat în judecată Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă. Acesta a afirmat că instanța va obliga autoritățile să respecte legea și să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5.

În urmă cu o săptămână a depus plângere penală pe aceeași temă.

Acesta este nemulțumit de faptul că autoritățile nu s-au angajat în a pune în aplicare procedurile prevăzute de Ige pentru alegerea unui nou edil, după ce fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul colectiv.

Citeste si: Mesajul transmis de Gabriela Firea de Ziua Bucureștiului. ,,Bucureștiul înseamnă pentru mine acasă''

Primăria Sectorului 5 al Capitalei, motiv de bătălie. Un candidat a dat în judecată autoritățile centrale

Postare Facebook, Alexandru Dimitriu

[Sursa foto: Facebook Alexandru Dimitriu]

Care este mesajul lui Alexandru Dimitriu

„Nu îi interesează nici că riscă puşcăria, în urma plângerii penale depuse.

Instanţa îi va obliga să respecte legea şi să organizeze alegeri la Sectorul 5! Am dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală permanentă pentru ca instanţa să îi oblige să îşi îndeplinească atribuţiile şi să dea Hotărârea de Guvern care stabileşte data alegerilor”, a comunicat Alexandru Dimitriu printr-o postare pe Facebook.

Citeste si: Dosarul lui Radu Mazăre se va întoarce la DNA. Anunțul a fost făcut de Curtea de Apel Constanţa

Acesta precizează că dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel București sub nr. 6682/2/2022.

„Articolul 160 alin. (11) din Codul administrativ obligă Guvernul să stabilească data alegerilor în caz de vacantare în termen de 90 de zile de la acel moment. Astfel, Guvernul trebuia să organizeze alegerile astfel încât cel târziu pe data de 9 octombrie să fie alegeri la Sectorul 5. Pentru ca acest lucru să fi fost posibil, era necesară adoptarea Hotărârii de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor cel târziu pe 2 septembrie 2022, deoarece art. 10 alin. (2) din Legea nr. 115/2015 stabileşte că data alegerilor se stabileşte prin Hotărâre de Guvern ce trebuie adoptată cu cel puţin 35 de zile înaintea datei alegerilor. Guvernul nu a mişcat niciun deget”, argumentează el.

„Nu scăpați băieți, stau pe capul vostru până încetați să mai batjocoriți legile și, implicit, cetățenii sectorului 5!”, a încheiat acesta.

Citeste si: Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor, în plină criză! CCR: Mărirea indemnizațiilor demnitarilor este neconstituțională


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si