Primarii, în scandal cu Guvernul! Amenință cu proteste de amploare. De ce sunt nemulțumiți

Bugetul pentru 2019 a iscat un adevarat scandal. Primarii de municipii ameninta cu proteste in fata guvernului daca nu le sunt acceptate propunerile legate de banii alocati pentru acest an.

Author: M. P. miercuri 30 ianuarie 2019 , 13:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primarii de municipii cer în continuare o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi anunţă că nu renunţă la solicitarea unei treimi din bugetul naţional

Primarii de municipii au transmis, miercuri, că cer în continuare o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, după ce la discuţiile de marţi au participat doar consilierul acesteia Darius Vâlcov şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, primarii reiterează ideea că vor alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale, măsura fiind în acord cu realităţile europene.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că la întîlnirea de marţi cu Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici nu s-a ajuns la un acord privind cotele ce urmează să revină autorităţilor locale în bugetul de stat pe 2019.

"AMR solicită, în continuare, intalnire cu ărim-ministrul Viorica Dăncila şi alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale. O astfel de măsură este în acord cu realităţile europene, unde alocările către autorităţile locale ajung (în unele state chiar depăşesc) 60% din bugetele naţionale, în deplină concordanţă cu prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificată de România încă din 1997", au transmis reprezentanţii AMR.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că miercuri va prezenta varianta finală, însă primarii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă propunerile nu le sunt acceptate.

Primarii de municipii continuă astăzi discuţiile cu Ministerul Finanţelor pe tema alocărilor bugetare şi ameninţă cu proteste în faţa Guvernului dacă propunerile nu le sunt acceptate

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), continuă discuţiile cu Ministerul Finanţelor, pe tema alocărilor bugetare pentru 2019. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că miercuri va prezenta varianta finală, însă primarii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă propunerile nu le sunt acceptate.

AMR se va reuni la Bucureşti, miercuri, la ora 12.00, aşteptând propunerea finală a Ministerului de Finanţe cu privire la alocările bugetare pentru anul 2019.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat că, dacă propunerile nu le vor fi acceptate, vor protesta în faţa Guvernului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si