Primarii orașelor Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea au format Alianța Vestului

Romania are de astazi ,,Alianta Vestului"! Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat un protocol, prin care vor sa-si dezvolte orasele, inclusiv prin atragerea de fonduri europene. Finalizarea autostrazii Transilvania si electrificarea caii ferate Oradea-Arad se numara printre proiecte.

G.S., duminică 09 decembrie 2018 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In ciuda denumirii nelipsite de conotatii militare, "Alianta Vestului" este un for informal pentru schimburi de idei si experiente intre administratiile locale, pe care cei patru edili il conduc.

"Aceasta initiativa nu are niciun fel de legatura cu niciun fel de proiect de separatism teritorial sau de a pune sub semnaul intrebarii statul national unitar roman".

Formula descentralizarii este sustinuta si de primarul orasului Timisoara.

Cei patru primari din Alianta vestica au ca prioritate si constructia unei autostrazi care sa lege cele patru orase. Va fi constituita si o Asociatie de Dezvoltare Interegionala, care sa atraga fonduri europene.

Cei patru initiatori ai Aliantei Vestului spun ca asteapta si alte orase in aceasta structura.

Social-democraţii au reacţionat prin critici la adresa demersului făcut de cei patru primari liberali din Transilvania. Adrian Bourceanu, consilier judeţean social-democrat de Neamţ, a fost PSD-istul care a venit cu cel mai dur atac la adresa Alianţei Vestului. „Aud că s-a inventat o aşa-numită «alianţă a Vestului» care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce înseamnă România economică actuală. Cred, sincer, că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrităţii şi independenţei statului român ca acest concept care tinde să devină un «brand» după modelul Italiei, cu referire la nordul acestui stat"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si