Întâlnirea de lucru are loc la Palatul Victoria, unde prezent va fi inclusiv premierul Nicolae Ciucă. Potrivit Biroului de presă al Executivului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Citeste si: Premierul Ciucă, anunțuri despre bugetul pe 2022 și programul PNRR

Nicușor Dan a cerut Guvernului să subvenționeze prețul gigacaloriei

"Imediat ce vom primi cotele defalcate din impozitul pe venit, în 10 decembrie se va întâmpla prima oară ca Primăria Capitalei să plătească toţi banii pe care s-a angajat să îi plătească prin buget, adică 950 de milioane. În acel moment, 10 decembrie, nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica.

Şi, de asemenea o noutate, în sfârşit se plătesc cei 950 de milioane de lei subvenţie integral, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Au fost ani în care s-au plătit 500 de milioane, 600 de milioane, şi de acolo toate problemele cu care ne confruntăm noi azi”, a declarat primarul Bucureștiului în urmă cu doar câteva zile. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”- wowbiz.ro

Marți seară, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, declara că nu a primit nicio solicitare din partea primarului Nicușor Dan în ceea ce privește subvenția la gigcalorie.

Citeste si: Guvernul decide câți bani primește Capitala pentru încălzirea de iarnă. Nicușor Dan, întâlnire cu premierul Ciucă

”Raportarea la domnul primar mi se pare aşa... Îl aştept să depună la Ministerul Finanţelor orice hârtie, nu a depus şi nici măcar nu m-a sunat.

Restul este o reinventare a domnului  Nicuşor Dan, din punctul meu de vedere, în care la oră de iarnă, când ninge mâine-poimâine, deci putem să avem zăpadă oricând, dânsul face meciuri, ping-pong pe Facebook, cu ministrul Finanţelor. Îl aştept instituţional, să facem o discuţie. La Ministerul Finanţelor sunt toţi banii necesari, pentru orice”, a declarat Adrian Câciu, la România TV, marţi seara, întrebat fiind dacă primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat sprijin de la Ministerul Finanţelor pentru termoficare. 

Întrebat dacă bucureştenii vor plăti 900 de lei gigacaloria, Câciu a răspuns că el ca bucureştean va judeca la vot. 

Citeste si: Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg, de fapt, cei doi: „Sunt problemele exterioare, care vin din partea altor oameni.”- kfetele.ro

Citeste si: "Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită moartă. Rudele victimei duse la audieri- radioimpuls.ro

Citeste si: Certificatul verde va deveni obligatoriu la biserică? Autoritățile și liderii cultelor urmează să ia o decizie

”Este problema dânsului (a primarului Nicuşor Dan- n.r.), dumneavoastră judecaţi, voi judeca şi eu ca bucureştean, la vot. Dar în principiu, domnul Nicuşor Dan solicită Ministerului dezvoltării bani pentru reechilibrare pentru subvenţia la gigacalorie.  Nu pot să îl tratez pe primarul Capitalei diferit de alţi primari din România, din perspectiva finanţării.

Ministerul Dezvoltării la fel, nu poate să trateze o singură primărie. Atunci se face o centralizare, se naşte un act normativ, finanţarea este asigurată pentru toată lumea”, a răspuns Câciu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si