Primarul din Galaţi îşi donează salariul aferent lunii martie, pentru cumpărarea de materiale sanitate de către spitale

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, că-şi donează salariul pe luna în curs, banii urmând a fi dirijaţi către spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă.

M.A., joi 26 martie 2020 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodată, edilul a anunţat achiziţia a 14 ventilatoare din bugetul municipiului.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă că a decis să-şi doneze salariul aferent lunii martie.

Citeste si: Iohannis: România este primul stat care a primit acceptul CE de a demara achiziţii pentru constituirea rezervei strategice de echipamente medicale

”Am decis să donez salariul pe luna în curs şi sper ca toţi colegii îmi vor urma exemplul.

Banii vor ajunge la spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galaţi.

Tot joi, edilul şef al Galaţiului a anunţat, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgenţă de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achiziţia a  14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienţilor în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

Citeste si: Breaking news! România a depășit numărul de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Alți 123 de pacienți au fost testați pozitiv

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale şi dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă: ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container şi echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc.

În judeţul Galaţi, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, sunt 3.870 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 92 în carantină instituţionalizată.

Citeste si: Klaus Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății

Până miercuri inclusiv, au iesit din autoizolare, după o monitorizare de 14 zile, 1.224 de persoane.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si