Totodată, edilul a anunţat achiziţia a 14 ventilatoare din bugetul municipiului.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă că a decis să-şi doneze salariul aferent lunii martie.

Citeste si: Iohannis: România este primul stat care a primit acceptul CE de a demara achiziţii pentru constituirea rezervei strategice de echipamente medicale

”Am decis să donez salariul pe luna în curs şi sper ca toţi colegii îmi vor urma exemplul.

Banii vor ajunge la spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galaţi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tot joi, edilul şef al Galaţiului a anunţat, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgenţă de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achiziţia a  14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienţilor în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

Citeste si: Breaking news! România a depășit numărul de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Alți 123 de pacienți au fost testați pozitiv

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale şi dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă: ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container şi echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc.

În judeţul Galaţi, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, sunt 3.870 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 92 în carantină instituţionalizată.

Citeste si: Klaus Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății

Până miercuri inclusiv, au iesit din autoizolare, după o monitorizare de 14 zile, 1.224 de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si