Primarul Gabriela Firea a gasit solutii pentru fluidizarea traficului. Biciclistii si mijloacele de transport in comun sa circule pe liniile de tramvai

S-au gasit solutii pentru fluidizarea traficului din capitala. Primarul general, Gabriela Firea a convocat astazi un comandament pentru adoptarea masurilor care vizeaza aglomeratia din Bucuresti. Prima concluzie: biciclistii si mijloacele de transport in comun sa circule pe liniile de tramvai.

Author: V.P. miercuri 03 ianuarie 2018 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Culoarul unic,  implementat deja pe doua trasee ale tramvaielor din capitala, va fi introdus si in cazul altor 3 linii.

O alta propunere a Primariei Capitalei este ca pe liniile de tramvai sa circule toate mijloacele de transport in comun, ambulantele dar si biciclistii.

Este o decizie cam periculoasa. Pentru soferi sau biciclisti? Mai mult pentru ei, ca sunt expusi.

-Problema numarul 1 a capitalei si anume traficul sufocant sa isi gaseasca o rezolvare cat mai rapida

Una dintre principalele solutii ale primarului general pentru a reduce traficul atat de aglomerat din capitala se refera la construiea mai multor parcari atat subterane cat si supraterane.

"Lansam in acest an licitatii pentru atribuire prin concensionare a realizarii urmatoarelor parcari: Edgar Quinet 3 niveluri, 380 de locuri, parcare subterana Piata Dorobani, 2 niveluri, 254 locuri"

STANDUP GARA DE NORD reporters, Larisa Hogea,  DIICOT & solutii trafic/ Rolf
45.27 Cum parcarea pe prima banda de ciruclatie a fost interzisa, Primaria Capitalei promite construirea a peste 2000 de locuri de parcare in tot Bucurestiul, dintre care 800 de spatii vor

fi doar in zona Garii de Nord. 45.38
Si in zona Salii Palatului se vor mai construi  inca 1088 de locuri de parcare, in Piata Lahovari  207 spatii pentru autoturisme, in Piata Cantacuzino alte 206, iar Piata Constitutiei 988 de locuri.  Acestea sunt doar parcari in subteran. In plus Primaria capitalei si-a propus sa ridice imobile noi, destinate tot parcarii de aceasta data supraterne. In total 452 de autoturisme vor putea stationa la inaltime. Si asta nu este tot.

"Toti taximetristii trebuie sa ofere posibilitatea sa se poata practic a chema,  a acorda printr-o aplicatie."

Gabriela Firea a tinut sa specifice ca nu favorizeaza niciuna dintre companiile de taxi in detrimentul societatilor de tip Car Sharing insa…

"Aceste firme trebuie sa intre in legalitate si sa isi depuna documetele pentru a obtine de transport  si licenta de taxi"
 
A mai cerut cetatenilor sa sesizeze abaterile taximetristilor din trafic oamenilor legii si a asigurat ca nu vom comanda iar taximetre, prin dispecerate.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si