Edilul din Iași a fostplasat de procurorii DIICOT sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile într-un dosar privind autorizarea unor construcții.

Citește și: Percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT Iaşi. Primarul Chirica, dus la audieri

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi- n.r). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia- n.r) şi ne vom vedea mâine la birou", a declarat primarul Mihai Chirica, după ce a ieşit de la audieri.

Citește și: Percheziții la Primăria Iași după o serie de plângeri făcute de conducerea municipalităţii

Primarul a spus că își va delega atribuțiile

Primarul a precizat că în perioada în care se află sub control judiciar își va delega atribuțiile.


"Există o oarecare dezamăgire, din perspectiva aceasta, pentru că nu e tocmai aşa cum se vorbeşte. Asta se va demonstra mai departe în instanţă. E oboseală şi puţin cam mult stres pentru această situaţie", a mai declarat primarul.
Potrivit avocatului edilului, acesta este cercetat pentru opt înscrisuri legale de urbanism, șapte fapte de abuz în serviciu și unul de uzurpare.

Citește și: Elevii din Iași ar putea să înceapă orele mai târziu. Inițiativa urmărește fluidizarea traficului

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor în cauza privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", se preciza într-un comunicat de presă al DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si