Primarul Pandele, după meciul cu FC Viitorul: Am cerut echipei să iasă de pe teren. Retrag echipa din Liga I

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, consideră că formaţia sa a fost nedreptăţită de arbitri la meciul cu FC Viitorul, precizând că a cerut conducerii clubului scoaterea echipei de pe teren şi adăugând apoi că va retrage echipa din campionat. El s-a mai calmat după ce a văzut că Acsinte îl trage de tricou pe Chiţu.

luni 31 octombrie 2016 , 21:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Mi s-a spus de mai multe ori în ultimele două luni că am fost dezavantajaţi de arbitri. În seara asta m-am uitat la meci. Cât mă pricep eu de puţin. Am constatat că respectivul domn arbitru nu a fost absolut deloc neutru în această competiţie sportivă. L-am rugat pe managerul general al clubului, înainte de a se executa acea lovitură de la 11 metri, să scoată echipa afară. Dumnealui nu a făcut lucrul acesta, nu ştiu ce consecinţe ar fi însemnat pentru noi, ca şi club. Puteam să pierdem şi cu 10-0. Cum am putea noi, o comunitate mică, să tragem altfel un semnal de alarmă. Nu a fost 11 metri, în primul rând, iar în al doilea rând atitudinea pe care a avut-o arbiturul faţă de jucătorii noştri eliminaţi... M-am uitat acum la reluare şi am văzut că respectiva penalizare cu 11 metri nu a fost dată corect. Am înţeles că în fotbal şi în Liga I sunt anumite aranjamente, dar nimeni nu intră peste arbitri. DNA-ul caută orice altceva, dar numai în această zonă nu intră, la arbitraj. Avem contracte cu jucătorii, îmi este teamă că va trebui să-i plătim, nu ştiu exact situaţia jurdică, dar eu unul voi cere Consiliului de Adminsitraţie al FC Voluntari să facă tot posibilul să retragă echipa din prima ligă", a declarat Pandele, care a cerut să intre în direct la Digi Sport.

După ce a văzut reluările, Pandele s-a mai calmat şi a recunoscut justeţea decizilor lui Istvan Kovacs. Întrebat dacă i-a spus cineva că arbitrul a greşit, ţinând cont că nu este un microbist, Pandele a răspuns: "Sunt singur acasă, sunt singur în sufragerie, în fotoliu şi mă uit la televizor. Nu am mai dat telefon pentru că sunt foarte supărat pe managerul general... Văd şi eu acum mâna stângă a lui Acsinte pe tricoul adversarului. Am văzut şi eu acum, la reluare mâna lui Acsinte şi tricoul întins al adversarului. Am văzut lovitura de la 11 metri la reluarea pe care aţi dat-o dumneavoastră. Nu era un stop cadru pe jucători, cum aţi dat acum (n.r. - pe jucătorii care au intrat în careu la executarea penaltiului, sancţionaţi de Kovacs cu repetarea loviturii). Totuşi, eu cred că era bine dacă îi scotea pe jucători de pe teren", a spus Pandele, după ce i-au fost prezentate din studio reluările fazelor de la penaltiul acordat gazdelor.

Formaţia FC Viitorul a câştigat, cu scorul de 2-1, meciul susţinut, luni, pe teren propriu, în compania echipei FC Voluntari, în etapa a XIV-a a Ligii I, în care oaspeţii au avut doi jucători eliminaţi, iar gazdele au marcat golul victoriei în minutul 90+5.

Pentru Voluntari a marcat Cernat '8 (penalti), iar pentru Viitorul au punctat Marin '78 (penalti) şi Boli '90+5.

În minutul 78, Chiţu a executat o lovitură de la 11 metri, apărată de Balauru, arbitrul Istvan Kovacs cerând repetarea execuţiei, după ce trei jucători de la Voluntari au intrat în teren. A doua oară, lovitura a fost executată de Marin, care a transformat.

FC Voluntari a rămas cu un jucător mai puţin în minutul 66, după eliminarea lui Balaur, al doilea jucător eliminat fiind Maftei, pentru proteste, în minutul 74, după dictarea penaltiului pentru gazde.

TAGURI
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si