Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de ieri un cod galben de ploi, grindină și vijelii pentru șase județe din zona Olteniei și sud-vestul Munteniei. Este vorba despre Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman, acolo unde cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp.

”Într-adevăr o vreme capricioasă, cel puțin astăzi și mâine. O vreme răcoroasă în mare parte din țară pe vest, pe sud, temperaturi mai coborâte față de ce ar trebui să fie la această dată.

Codul galben va fi valabil până astăzi, la ora 18:00, vizează Oltenia și sud-vestul Munteniei, aceste ploi fiind aduse de un ciclon ce s-a format în mediteraneană. Mâine, ploile vor fi în continuare locale pe partea de vest și sud-vest a țării. Și la noapte, plouă în continuare pe această parte a țării.”, transmite Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu.

Este cod galben de inundații până la noapte

Hidrologii au emis, tot ieri, o atenționare de cod galben de inundații, care va rămâne în vigoare până miercuri noapte pe râuri din cinci judeţe. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

”În intervalul 16.05.2023 ora 22:00 – 17.05.2023 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţul Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Gilort – bazin amonte S.H. Novaci şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Novaci (judeţul Gorj), Lotru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vâlcea), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lotru – amonte Ac.

Ioneşti (judeţul Vâlcea) şi Olteţ – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt).”, a transmis Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Când începe să se încălzească vremea

Veștile bune vin de vineri, atunci când vremea bună își va face simțită prezența în mare parte din țară. Temperaturile din termometre ar putea să ajungă până la 28 de grade Celsius. 

De vineri, vremea începe să se încălzească. Temperaturile revin, din nou, în limita normalului. Weekend-ul începe cu vreme mai caldă față de normal, temperaturile ar putea ajunge până la 28 de grade.” , transmite Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si