
1 din 3 | Primele vagoane cu produse necesare sinistraților din Turcia au plecat din București

2 din 3 | România a trimis 21 de vagoane cu lucruri și alimente pentru sinistrații din Turcia

3 din 3 | România a trimis 21 de vagoane cu lucruri și alimente pentru sinistrații din Turcia
Primele trenuri cu ajutoare pentru sinistrații din Turcia. Trenurile au plecat din Gara de Vest din București încărcate cu 2.000 de corturi cu încălzire, 8.000 de paturi, saltele, perne și multe alte obiecte și alimente necesare oamenilor din Turcia.
Mai mult de 30 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au ocupat noaptea trecută de încărcarea vagoanelor care astăzi au plecat spre zonele afectate din Turcia.
România a trimis 21 de vagoane cu lucruri și alimente pentru sinistrații din Turcia
Ce a transmis șeful DSU, Raed Arafat?
„Din păcate, situația din Turcia impune ca o parte din aceste materiale să fie mobilizate. 2.000 de corturi cu sistemele lor de încălzire, 8000 de paturi, 8000 de saltele și tot ce este aferent pentru corturile familiale, fiecare cort este cu patru locuri și tot ce este necesar pentru familii,
Stocurile de lucruri trimise în Turcia fac parte din „Romanian ShelterCapacity”, din Mecanismul European de Protecție Civilă. În cadrul acestui program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se află cu situații de urgență.
La momentul încărcării vagoanelor a participat și ambasadorul desemnat al Republicii Turcia, Erdal Onat. Banii pentru cheltuielile de transport, dar și a celor efectuate de către Ministerul Transporturilor, este susținută în procent de 100% din fondurile Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii.
Citește și: Au apărut primele imagini cu actrița Cansu Dere, după ce s-a zvonit că a dispărut după cutremurul din Turcia
„ Suntem alături de populația din Turcia și încercăm să facem tot posibilul pentru că ne dăm seama că aceste materiale sunt extrem de necesare și trebuie să ajungă foarte rapid”, a mai adăugat Raed Arafat.
Bilanțul dureros al cutremurului din Turcia și Siria continuă să crească de la o oră la alta. Organizația Națiunilor Unite a avertizat și a spus că numărul morților se poate dubla. Martin Griffiths a mers sâmbătă în oraşul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului devastator de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie şi care a făcut în total 28.191 de decese: 24.617 în Turcia şi 3.574 în Siria, spune Agerpres .
„Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult", a declarat înaltul oficial al ONU pentru Sky News."Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor", a spus Griffiths.
Salvatorii continuă să caute sub dărâmături.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.